JILL SANTOPOLO – Ny bok “Världen utan dig”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Litterär chef vuxendebuterar med roman

Lucy och Gabe blir hejdlöst förälskade när de möts för första gången, den 11 september 2001. Efter terrorattacken bestämmer de sig båda för att inte kasta bort sina liv. Det som följer är en resa som för dem samman och sliter dem isär om och om igen under åren. När Gabe blir fotograf i Mellanöstern gör Lucy karriär, bildar familj och skapar sig ett liv i New York. Världen utan dig är en roman om kärlek, drömmar, begär, svartsjuka, svek och försoning. Om vad vi är villiga att offra för kärlek och om hur långt vi kan gå för att följa våra drömmar.

Prolog
Vi har känt varandra nästan halva livet.
Jag har sett dig leende, trygg och lycklig.
Jag har sett dig knäckt, sårad och vilsen.
Men jag har aldrig sett dig så här.
Du lärde mig att se det vackra i allt. Du fann alltid ljuset,
i både mörker och förstörelse.
Jag vet inte vad för slags skönhet jag kommer att finna här,
vad för ljus. Men jag ska försöka. Jag ska göra det för din
skull. För jag vet att du hade gjort det för min.
Vårt liv tillsammans var så fyllt av skönhet.
Det kanske är där jag ska börja.

Jill Santopolo är litterär chef på Philomel Books och undervisar på The New School i New York där hon också bor. Hon har tidigare skrivit barn- och ungdomsböcker. Världen utan dig är hennes vuxendebut.

Besök gärna Jill Santopolos hemsida för att se hennes tidigare utgivna böcker.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners