FOLKVANG släpper singeln Monika

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FOLKVANG har alltsedan det glimrande vackra debutalbumet 2009 tillhört Umeås mest intressanta band. Idag släpper bandet singeln och videon Monika från deras kommande album “Alla har glömt”.

Nisse Fredriksson beskrev Folkvang som “instrumental musik som låter lite som om Jan Johansson – han med klassikern Jazz på svenska ni vet – skulle ha spelat rock. Musiken är filmisk, vemodig, naturromantisk och så fantasieggande att den vaggar in lyssnaren i ett drömskt tillstånd”

Folkvang har tidigare i år gjort filmmusik till den hyllade dokumentären Hjärta Norsjö, som visades på SVT. Bandet har sedan sitt självbetitlade debutalbum gavs ut 2013 arbetat på uppföljaren “Alla har glömt”. Debutalbumet gavs ut först av bandet själva för att sedan återutges 2013 på kultbolaget Kning Disk – som bland annat gett ut skivor med Freddie Wadling och Anna von Hausswolff. Albumet möttes den av idel lovord.

Röster om Folkvangs självbetitlade debutalbum:
”Jag anar en vurm för Ennio Morricone … men ack så svenskt det låter, när Folkvang liksom stannar kvar i en dröjande molldimma, låtarna tassar omkring i det glömda landet, logiskt att en av låtarna heter Myrmark.” – PM Jönsson, Göteborgs-Posten
”Soundet är öppet och omfamnande, tryggt på något vis. Gitarrslingorna blänker som stjärnor på en klar himmel och värmer på avstånd.” – Björn Schagerström, Gaffa
”Smärtsamt vacker instrumentalmusik” – Göteborgs Fria Tidning

Facebook

© Gaphals

print

Våra samarbetspartners