EUPHORIA – Lisa Langseths film får världspremiär i tävlan vid filmfestivalen i Toronto

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regissören och manusförfattaren Lisa Langseths stjärnspäckade drama EUPHORIA har som enda svenska film blivit uttagen i tävlingssektionen vid den internationella filmfestivalen i Toronto.

EUPHORIA får sin världspremiär i den prestigefyllda sektionen Platform, festivalens enda tävlingssektion som startades för två år sedan och där 2016 års tävling innefattade bl.a. Barry Jenkins sedermera Oscarsvinnande ”Moonlight” och Pablo Larrains ”Jackie”.

”Det är helt otroligt roligt att Lisa Langseths fantastiska film får sin världspremiär i ett av filmkonstens mest prestigefulla finrum. Vi var i Toronto med Lisas förra film ”Hotell” och det är så roligt att festivalen följer upp sin kärlek till Lisas konstnärskap med att lyfta henne in i tävlingen.” säger filmens producenter Frida Bargo och Patrik Andersson.

”Jag är så glad och stolt över att EUPHORIA är utvald till tävlingssektionen vid Toronto filmfestival. Detta är en perfekt plats för premiären av min film.” säger regissören och manusförfattaren Lisa Langseth.

EUPHORIA är den kritikerrosade och prisbelönta Lisa Langseths första engelskspråkiga film och har premiär på svenska biografer i januari/februari 2018. I rollerna ser vi bl.a. Alicia Vikander (Oscarbelönad för bästa kvinnliga biroll i THE DANISH GIRL) och Eva Green (CASINO ROYALE, MISS PEREGRINES HEM FÖR BESYNNERLIGA BARN) samt Charlotte Rampling (45 ÅR, MELANCHOLIA). I övriga roller syns bland andra Charles Dance (biosuccén LIVET EFTER DIG, GAME OF THRONES och Paul Feigs GHOSTBUSTERS), samt Adrian Lester och det brittiska stjärnskottet Mark Stanley.

Systrarna Ines och Emelie står inför en stor existentiell uppgörelse när livet plötsligt ställs på sin spets. Fullständigt främmande för varandra och med olika livssanningar möts de och tar med oss på en resa i konflikt och försoning.

EUPHORIA är Alicia Vikanders tredje film med manusförfattaren och regissören Lisa Langseth. Vikander spelade huvudrollen i Langseths debutfilm TILL DET SOM ÄR VACKERT och kritikerrosade HOTELL.

EUPHORIA är en svensk, brittisk och tysk samproduktion där B-Reel Films är svenska huvudproducenter med Frida Bargo och Patrik Andersson, som även producerade Lisa Langseths förra prisbelönade långfilm HOTELL. Filmens brittiska producent är Vikarious Film, Alicia Vikanders egna produktionsbolag som hon nyligen startade tillsammans med sin London-baserade agent Charles Collier från Tavistock Wood. Både Vikander och Collier producerar åt Vikarious Film och EUPHORIA är deras första film. Christine Ruppert är tysk samproducent för Dancing Camel.

EUPHORIA är producerad av B-Reel Films, Vikarious Film och Dancing Camel Films. En samproduktion med Filmregion Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm, Nordsvensk Filmunderhållning, Sveriges Television, SF Studios och Reel Ventures. I samarbete med Wild Bunch Germany och Great Point Media. Med stöd av Svenska Filminstitutet (konsulent Baker Karim), Nordisk Film & TV Fond och FFF Bayern. Filmregionen har också investerat i filmen genom Spellbound Capital.

Distribution: SF Studios
Filmen har svensk biopremiär i januari/februari 2018.

© SF Studios

print

Våra samarbetspartners