MARK OLSEN – Spokeswoman of the bright sun 1 september

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mark Olson, från legendariska The Jayhawks, släpper nytt album.

Den här musiken kommer tala till dig om saker som har hänt. Det är ett album som låter som när du är ensam i öknen. Helt för dig själv. Det är den glädjefyllda musiken från din barndom. Minnena vi glömt på grund av alla hemskheter som har inträffat. Är det denna uppriktighet som drar dig till musiken?

Mark Olson säger: ”Albumet spelades in en sommar vid Joshua Tree, mestadels inuti en stuga men ibland även ute på verandan. Det var varmt så jag bryggde massa konstiga isteer. Så fort låtarna var färdigskrivna gick vi raka vägen in i studion. Jag tror att det är det som är hemligheten bakom ett unikt album; att behålla ett momentum. Arbetet med detta album har varit en öken jag längtar att få återvända till. Nuförtiden skriver jag för det mesta låtar utomhus, under ett gammalt siberiskt almträd som också är hem för en humlekoloni. De surrar och flyger runt ovanför mitt huvud, svävandes på de märkligaste sätten medan de iakttar mitt ensamma arbete.”

Mark växte upp i Minnesota i en familj mestadels beståendes av bönder och lärare. Han har spelat testat sig fram och på egen hand lärt sig spela flera olika instrument sedan han var tolv år. Nuförtiden bor han i den kaliforniska öknen tillsammans med sin norska fru Ingunn Ringvold. Tillsammans turnerar de nästan årligen världen runt.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners