HEMMA I HAMPSTEAD (Hampstead)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Joel Hopkins
I rollerna: Diane Keaton, Brendan Gleeson, James Norton, Simon Callow, Lesley Manville

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2017-07-28

Hampstead Heath är ett grönområde i Londons norra delar och i parkens utkant ligger även ett litet exklusivt bostadsområde. Detta utgör grunden till denna feelgood-film som inspirerats av verkliga händelser.

I ett av husen med portvakt och allt bor amerikanskan Emily, som sedan ett år är änka. Emily arbetar som volontär i en secondhandbutik och hennes ekonomi är inte vad den borde vara, mannen lämnade tydligen en hel del skulder efter sig. Grannarna i huset är väldigt engagerade i närområdets politik och göromål. Emily är inte helt med på de andra damernas linje. En dag får hon syn på bohemen Donald som tydligen bor inne i parken på ett gammalt sjukhusområde som nu ska bli exklusiva bostadsrätter. Nu finner dessa två varandra och bägge ska nu försöka hjälpa varandra att ta tag i sina liv så här på ålderns höst.

Som sagt en väldigt trevlig liten film med en underhållande story.

skriven 2017-07-26

print

Våra samarbetspartners