UNKLE släpper The Road: Part 1 den 18 Augusti

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter en tjugofemårig bergochdalbana till karriär som artist, curator och trendsättare återvänder James Lavelle med UNKLEs femte studioalbum: The Road pt 1.

James Lavelle är en nyckelperson som varit med att forma det som nu räknas som nittiotalets kulturlandskap. Som skapare av Mo’ Wax Records och UNKLE samarbetade han med några av decenniets mest inflytelserika artister, däribland DJ Shadow, Ian Brown, Thom Yorke, Richard Ashcroft och Massive Attack.

Inom loppet av tio år efter det att han lämnat Oxford för att jobba i en skivbutik hade han grundat ett av världens mest eftertraktade skivbolag. Som producent, skivbolagsboss och trendsättare absorberade han nittiotalet likt en nattuggla, sökandes efter musiker, designers, filmskapare och unika individer att dela med sig av sina idéer med. Han hamnade i vad som utan tvekan är den mest uppfinningsrika eran sedan sextiotalet och kom snart att anses som den tidens bäst ansedda A&R.

Under de tjugo år som gått sedan UNKLE debuterade har Lavelle varit produktiv. Han har hunnit med att släppa tre studioalbum (Never Never Land; War Stories; Where Did The Night Fall), skrivit filmmusik och kurerat massvis med konstutställningar.

The Road pt 1 återspeglar dagens Londons eklektiska mix och förenar den med ett klassiskt UNKLE-sound, och med spelningar bokade genom året är The Road pt 2 redan på gång. Efter tjugofem år känns det fortfarande som att resan bara har börjat.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners