THE DISTRICTS släpper Popular Manipulations 11 augusti

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är inte ovanligt att musiker utvecklas mellan releaser. Trots det är The Districts Popular Manipulations fantastiskt. Pennsylvaniabandets tredje fullängdare representerar ett exponentiellt hopp när det kommer till sound och sammanhang. Det kanske låter som en klyscha, men när du hör albumet är det oundvikligt att ställa frågan, ”Varför görs inga indiealbum som detta nuförtiden?”

Den fullkomligt elektriska spänningen på Popular Manipulations är bara den senaste installationen av den unga kvartetten, vars grundmedlemmar – Rob Grote (sång/gitarr), Connor Jacobus (bas) och Braden Lawrence (trummor) – har känt varandra sedan de gick i grundskolan tillsammans.

Något distinkt kanadensiskt svävar annars över musiken. Spencer Krugs antemiska verk med Wolf Parade tillika hans sidoprojekt Sunset Rubdown dyker upp. Likaså The Diableros förbisedda mästerverk You Can’t Break the Strings in Our Olympic Hearts. Men ta inte dessa jämförelser på brist på originalitet; på Popular Manipulations banar The Districts en väg för sig själva.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners