STEVE AOKI: Världsstjärnan släpper hiphop influerade albumet ”Steve Aoki Presents: KOLONY”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Aoki, som är en av världens främsta DJ:s och artister, står bakom succélåtar som ”Back 2 U”, ”Love it When You Cry” samt ”Just Hold On” med One Direction-medlemmen Louis Tomlinson. Nu släpper han hiphop influerade albumet ”KOLONY”.

“When I was in the studio working on this project or a song with someone that made it to the album, they brought their own crew, and I’d turn around and be like, ‘this squad is like a colony,” säger Aoki om hur titeln kom att bli just ”Kolony”.

“We’re like a colony, because it just felt like the energy in the room was more vibrant. It was a lot of energy from people flowing from the studio, and I loved that think-tank, that group collaboration, and spirit,” fortsätter Aoki.

Plattan ”KOLONY” markerar Aokis första ansats till att producera rap-och hiphop influerad musik, och har kommit till att bli något som, enligt honom själv, “bygger broar” mellan musikgenrerna EDM och hiphop/rap. Resultatet är klassisk EDM-musik med stora anthems som drivs av hiphop-lyrik från några av dagens mest framstående rappare så som, Lil Uzi Vert och Lil Yachty, Migos, 2 Chainz, och Gucci Mane.

“I’m definitely an artist that likes to cross out of the lines, color outside of the lines, working with all sorts of different genres,” säger Aoki om att jobba med flertalet typer av musikgenres. “When I’m in the studio, I don’t think of myself as an EDM producer. I think of myself just as a producer, and I want to make the best music I can with the artists I’m working with,” säger Aoki.

Steve släpper sin musik via Dim Mak Records/Ultra Music. Dim Mak Records grundades av Aoki själv år 1996 och står bakom stora akter som bland annat will.i.am, Afrojack, Iggy Azalea, Lil Jon, Laidback Luke, och The Bloody Beetroots. Steve är känd för sina spektakulära liveshower där han gör uppmärksammade crowdsurfingstunts, sprutar champagne och kastar tårta på publiken. Senast spelade han ett övermäktigt set vid årets upplaga av Summerburst festival i Stockholm den 9 juni. Den 4 augusti är han tillbaka på svensk mark igen då han spelar på Big Slap festival i Malmö.

Lyssna på Steve Aoki Presents: KOLONY här

Steve Akoki Presents: KOLONY – TRACKLIST
01. Steve Aoki – Kolony Anthem feat. ILoveMakonnen & Bok Nero
02. Steve Aoki & Yellow Claw – Lit feat. Gucci Mane & T-Pain
03. Steve Aoki & DVBBS – Without U feat. 2 Chainz
04. Steve Aoki – How Else feat. ILoveMakonnen & Rich The Kid
05. Steve Aoki – Been Ballin feat. Lil Uzi Vert
06. Steve Aoki – Night Call feat. Lil Yachty & Migos
07. Steve Aoki & Bad Royale – $4,000,000 feat. Ma$e & Big Gigantic
08. Steve Aoki – If I Told You That I Love You feat. Wale
09. Steve Aoki & Bad Royale – No Time feat. Jimmy October
10. Steve Aoki & Ricky Remedy – Thank You Very Much feat. Sonny Digital

Följ Aoki
www.steveaoki.com
www.facebook.com/Steve.Aoki
instagram/steveaoki
twitter/steveaoki

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners