SUPERSWEDE: EN FILM OM RONNIE PETERSON – Den officiella trailern

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Superswede är en film om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden.

För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” samt TV-serierna ”Midnattssol” och ”Tjockare än vatten”.

Regissör: Henrik Jansson-Schweizer
Utgivningsår: 2017
Språk: Svenska
Biopremiär 16 augusti 2017

© NonStop Entertainment

print

Våra samarbetspartners