THOMAS SEKELIUS gör årets officiella låt för Stockholm Pride 2017!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”One More in the Crowd” har valts ut för att representera Nordens största Pridefestival: Stockholm Pride. Festivalen arbetar för att lyfta HBTQ-frågor och skapa en frizon för samtliga könsuttryck som existerar inom HBTQ-rörelsen. Som Thomas själv säger:

– Pride upplyser, Pride sammanfogar och Pride sprider flera ton kärlek varje år.

I februari släppte Thomas debutsingeln ”Awakening”, en låt som delvis symboliserar hans egen men även hela HBTQ-rörelsens utveckling. Dessutom blev Thomas vald till årets YouTuber på QX-galan i år och vann nyligen pris för årets Stylevideo på Guldtuben. Med över 300.000 prenumeranter driver han en av Sveriges populäraste och snabbast växande YouTube-kanaler.

– Jag ville göra en låt som fångar euforin i allas ögon, som har sex-appeal, är aningens kaxig och som går att dansa till. Texten belyser blickar HBTQIA+ personer får på stan, hur diverse fobiska kommentarer får en att må men att man alltid ska fortsätta kämpa, att man alltid ska vara sig själv. Den tystar HBTQIA-fober på ett icke-aggressivt sätt och får en att må fantastiskt bra, säger Thomas själv om den nya singeln.

Thomas ungdomsår kantades av självskadebeteende, ätstörningar och extrem ångest. Hur Thomas vände mörker till ljus och hittade sin passion för YouTube är en hårresande historia som han gärna delar med sig av för att kunna hjälpa andra och förebygga att unga hamnar i liknande fallgropar. Thomas kamp speglas tydligt i hans musik.

– Thomas Sekelius utmanar normer och föreställningar om identitet och könsuttryck som artist och YouTube-profil. Han flyttar fram gränser och förmedlar sitt budskap på ett ärligt, personligt och normbrytande sätt. Vi är väldigt glada att han är en del av Stockholm Pride 2017, säger Haydar Adelson, ordförande Stockholm Pride.

https://open.spotify.com/track/1h3vEdVj2BPSt5bA5tMAyn

© Mars Music

print

Våra samarbetspartners