SPLATOON 2 – detaljer avslöjade i ny Nintendo Direct

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ikväll sände Nintendo en ny Nintendo Direct som helt och hållet fokuserade på Splatoon 2, ett riktigt färgsprakande spel som kommer att släppas exklusivt till Nintendo Switch den 21 juli. Här kommer en sammanfattning av det viktigaste som avslöjades under kvällens sändning. Om du vill se hela Nintendo Direct-sändningen så kan du göra det nedan.

· Skräddarsy din egen karaktär – Ändra ögonfärg, hårstil, och hudfärg när du skapar din karaktär. Du kommer också kunna välja mellan olika kläder, hattar och skor med mera.
· Galleria – Gör ett besök i någon av de olika butikerna i Inkopolis Galleria för att uppdatera dig inom det senaste modet vad gäller kläder, utrustning och vapen.
· Utrustning – Olika utrustning i Splatoon 2 ger dig olika färdigheter. Bland annat finns det viss utrustning som minskar din bläckkonsumtion eller som gör att du kan röra dig snabbare. Det finns även utrustning som gör att du respawnar snabbare än annars.
· Fräscha funktioner – Det finns många specialfunktioner som gör att du till exempel kan ställa in känsligheten på kontrollerna olika beroende på om du spelar i handhållet läge eller på TV:n. Om du använder en amiibo från Splatoon-serien kommer du också kunna spara dina egna inställningar, utrustning, vapen och smeknamn direkt i din amiibo.
· Turf War – Spelläget Turf War återvänder i Splatoon 2. Två stycken fyramanna-lag tävlar om vilket lag som kan täcka störst yta med sitt lags färg. Många nya banor med olika teman kommer att finnas. Vad sägs till exempel om en citybana, en sportklubb, en skola eller en BMX-bana?
· Ranked Battles – I detta spelläge varieras det varannan timme mellan tre olika spellägen, Splat Zones där de olika lagen ska försvara specifika ”Splat Zones” placerade på olika ställen på banorna. Tower Control, ett snabbt och hektiskt spelläge med torn som rör sig runt om på banorna och det kaotiska spelläget Rainmaker. Genom att vinna i något av dessa spellägen ökar spelarens ranking. Ranked Battles kan spelas online*. De olika spellägena i Ranked Battles kan också spelas i lokal multiplayer** i så kallade Private Battles.
· League Battles – Bilda ett lag med dina vänner och kämpa er uppåt mot toppen.
· Salmon Run – I detta nya spelläge som kan spelas både lokalt och i multiplayer ska ett lag av upp till fyra spelare samarbeta för att besegra bossar och samla på ”Power Eggs” på begränsad tid. Varje match i Salmon Run består av tre vågor där laget ska samla ett visst antal ägg för att ta sig vidare till nästa våg. Salmon Run kan spelas i lokal multiplayer med vänner när som helst eller online på specifika tider precis som med Splat Fests.
· Hero Mode – Nytt singleplayer-läge där du ska ta reda på vad som har hänt med försvunna Callie. Ta dig igenom en rad olika hinder, monstruösa bossar och lömska Octarians. Ett bra sätt att lära dig grunderna i spelet och testa på nya vapen.
· Flera olika sätt att spela på – Spela i TV-läge, i handhållet läge eller i tabletop mode både online och i lokal multiplayer.
· Olika vapen – I Splatoon 2 finns det tre olika typer av vapen; huvudvapen, sekundärvapen och specialvapen.
· Nya uppdateringar – Precis som i det första spelet så kommer det löpande att släppas uppdateringar som ger dig nya vapen, såsom det paraplyliknande vapnet Brella, ny utrustning och nya banor.
· SplatNet 2 – Via den nya online-appen för Nintendo Switch som släpps den 21 juli kommer spelare också ges tillgång till SplatNet 2. Med SplatNet 2 kommer du kunna ha kontakt med Inkopolis även när du inte har din Nintendo Switch nära till hands. SplatNet 2 visar information om banor och tider för event, utrustning och statistik om ditt spelande. Du kommer bland annat kunna se hur mycket yta du har täckt med färg i jämförelse med riktiga platser i världen.
Med Nintendo Switch Online app kommer du kunna bjuda in andra spelare till Private Battles, League Battles, Splatfest Battles och Salmon Run-matcher, via sociala nätverk och meddelande-tjänster och även kommunicera med dessa personer via röstchatt***
· Splat Fest – Löpande uppdateringar av Splatoon 2 är planerade att släppas under ett års tid medan olika Splat Fest Events kommer att hållas under två års tid framöver. Den 7 juli och framåt kommer ett demo kunna laddas ner via Nintendo eShop och den 15 juli kl 18:00 startar den första Splatfesten.

Splatoon 2 släpps exklusivt till Nintendo Switch den 21 juli. Läs mer om spelet på Nintendo.se.

* Ett Nintendo account krävs. Onlinetjänsten kommer vara gratis fram till 2018 då det kommer bli en betald onlinetjänst.
** Extra spel och konsoler krävs för multiplayer. Säljs separat.
*** Kompatibel smart-device krävs samt en fungerande internet-anslutning. Kostnad för datatrafik kan tillkomma.

© Nintendo/Bergsala

print

Våra samarbetspartners