MICHAEL ZADOORIAN – Ny bok “En sista semester”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sommarens charmigaste läsupplevelse!

En härligt tragikomisk berättelse om en annorlunda roadtrip. Lagom till semestrarna publiceras Michael Zadoorians roman En sista semester på svenska. Den kritikerrosade boken är även filmatiserad med Helen Mirren och Donald Sutherland i huvudrollerna.

Efter ett långt och lyckligt liv tillsammans ger sig det pensionerade paret Ella och John ut på ett sista äventyr. John lider av alzheimer och trots att Ella själv är svårt sjuk i cancer vill hon hinna ta med honom på en semesterresa innan hans minne försvinner för alltid. Barnen och läkarna förbjuder dem att resa så Ella kidnappar sin senila make och rymmer iväg på en roadtrip med husbilen. Målet är Disneyland i Kalifornien dit familjen brukade åka när barnen var små. Det blir en resa som både väcker gamla minnen till liv och skapar nya.

En sista semester är en hjärtslitande kärlekshistoria skriven med värme och ironisk svärta om rätten att själv bestämma över sitt liv och hur det ska sluta.

Boken släpps den 3 juli.

OM FÖRFATTAREN
Michael Zadoorian är en prisbelönt amerikansk författare som har skrivit tre böcker, varav En sista semester är hans andra roman. Han är uppvuxen och bosatt i Detroit.

”En strålande, rörande och intressant läsupplevelse”, Inger Ulfstedt Fjellsson, BTJ-häftet nr. 16, 2017.
”En sista semester är som livet självt: lycklig, smärtsam, rörande, tragisk, gåtfull – och något som ingen bör gå miste om.” Booklist
“En bitterljuv saga om de gyllene åren, som kommer att ge tröst till alla som någonsin känt en gammal människa eller har planer på att själva bli gamla.” Kirkus Reviews

© HarperCollins Nordic

print

Våra samarbetspartners