KEN FOLLETT bland Albert Bonniers förlags septembernyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vera av Anne Swärd
Om boken: Under falskt namn flyr den unga Sandrine från krigets mörker till ett soldränkt försommarsverige. Året är 1945. Hennes enda bagage är ett barn hon tänkt göra sig av med, och en farlig hemlighet. Sju månader senare står hon brud på en ö längst ute i skärgården. Hos den kylslagna överklassfamiljen Ceder lär sig Sandrine förhålla sig till nya hemligheter, samtidigt som hennes förflutna hinner ikapp henne. Vem är hon? Vad hände under kriget?
Vera är Anne Swärds fjärde roman; en episk berättelse om flykt och överlevnad, om mödrar och döttrar; om skuld och kärlek som följer med i generationer.

Bebådaren av Magnus Bärtås/Fredrik Ekman
Om boken: Den italienske poeten Gabriele D’Annunzio tågade 1919 in i staden Fiume och upprättade en egen nation. Han tillägnade den musiken, skrev en konstitution och sände ut pirater på Adriatiska havet. Det var en jättelik föreställning, ett allkonstverk med nya ritualer och symboler som förebådade en ny politisk ordning.
Bebådaren är en biografi, ett stycke kulturhistoria och framför allt ett försök att ringa in D’Annunzios politiska betydelse – för sin tid och för vår tid.

Stora stygga vargen av Nele Neuhaus
Om boken: En het junidag hittas en sextonårig flicka död i floden Main. Ingen saknar henne. Flera veckor senare står Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein fortfarande rådlösa. Så attackeras en känd programledare, som undersökt en hemlighetsfull organisation. Fallet flätas oväntat samman med den anonyma flickan vid flodkanten, och blottar en fruktansvärd hemlighet som kommer Pia och Oliver obehagligt nära.
Nele Neuhaus är en av Europas första och största självpubliceringssuccéer. Hon fick sitt stora genombrott med Snövit ska dö. Efter åtta romaner har hon nu sålt över 5 miljoner böcker bara i Tyskland och hennes böcker kommer ut i 25 länder.

Moll av Elisabeth Rynell
Om boken: Kvinnor har vandrat i Elisabeth Rynells romaner förut, ofta i förfluten tid. Men Moll lever i ett samtida, kanske framtida Sverige, där olönsamma, onödiga människor utlokaliseras från huvudstaden. Under busstransporten norrut lyckas hon fly ut i skogen, rakt ut i ingenstans. Landskapet tar emot henne, och hon finner en övergiven väg där hon börjar den vandring som kanske ska föra henne till något.

Den eviga elden av Ken Follett
Om boken: Ken Follett återvänder till skådeplatsen för Svärdet och spiran och En värld utan slut i en fristående episk berättelse med det turbulenta 1500-talet som fond. I Kingsbridge tornar katedralen upp sig över en befolkning delad av religiös extremism, och Ned Willard finner sig stå på motsatt sida i konflikten om kvinnan han älskar. Vid hovet klamrar sig Elisabet I fast vid tronen, samtidigt som våldet sprids i Europa.

Sidenvägarna av Peter Frankopan
Om boken: När västvärldens inflytande minskar och Asien åter kommer att utgöra världens centrum, sker det längs samma vägar som för tusen år sedan. Det var i öst den mänskliga civilisationen föddes, där varor utväxlades, språk och idéer började spridas. Det var där imperier byggdes upp och gick under.
Sidenvägarna omprövar vår världshistoria, och är en viktig berättelse om de krafter som har format den globala ekonomin och den politiska renässansen i öst.

Räkna med bråk av Anna Bråkenhielm
Om boken: Med tjugo års erfarenhet som vd och entreprenör i ryggen skriver Anna Bråkenhielm om avgörande ögonblick, maktspel, succéer och fiaskon.
Anna skapade tv-revolution när hon med program som Expedition Robinson och Farmen lade grunden till en helt ny tv-genre. Hon berättar om dålig självkänsla, som företagare, kvinna och mamma. Om ensamheten som chef, sorg och ilska som påverkar prestationen. Om hur det är att vara ensam tjej bland en massa grabbar. Men också om hur det med hjälp av en stor portion småländskt driv känns att nå framgång, få uppmärksamhet, och tjäna mer pengar än hon vågat drömma om.

Nattfjäril av Katja Kettu
Om boken: Irga, femton år och gravid, flyr 1937 på skidor från finska Lappland. I Sovjet finns hoppet om ett nytt liv, men istället blir hon tagen för spion och hamnar i ett av Gulaglägren. Åttio år senare hittas etnologen Henrik livlös i en byskola. Hans dotter har kommit för att återförenas med sin försvunna pappa, men dyker upp för sent.
Nattfjäril är en storslagen roman om kärlek, krig och makt.

Ditt ansikte i morgon av Javier Marías
Om boken: »Det är som om Marcel Proust eller Henry James hade valt att skriva en roman förlagd till John le Carrés värld«. Så har man sammanfattat Javier Marías väldiga trilogi Ditt ansikte i morgon, som både är en filosofisk spionroman och en uppgörelse med Spaniens mörka historia. Allt sedan första delen publicerades 2002 har detta hälsats som Marías magnum opus. Nu kommer trilogin äntligen på svenska, i en volym, i Lena Heymans översättning.

© Albert Bonniers förlag

print

Våra samarbetspartners