MADNESS till Store VEGA

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det engelske ska-band Madness, som nok især er kendt for 80’er-hittet “Our House”, gæster Danmark til efteråret for første gang siden 2009.

Madness er et band, der har bevaret en stærk følelse af, hvem og hvad de er. Mange af de samme indflydelser er stadig tilstede i deres lyd – ska, reggae, motown, rock’n’roll, rockabilly, klassisk pop og den skarpe folkemusik fra deres elskede Londons gader. Det kan blive raffineret og moderne, men essensen forbliver klar og ægte. Det er det, de gør bedst. “Man kan bruge de samme farver,” siger Cathal Smyth, “men man har ikke lyst til at male det samme maleri.”

Mest farvestrålende af alt er Madness’ evne til at skrive sange, der funkler med ting fra briternes liv. De finder poesi i hverdagens virkelighed – ikke det kunstige skær fra berømmelsens lys. Sangene viger ikke tilbage fra død eller mørke, men bevarer retten til at beskæftige sig med intelligens og varme. Det er sange, der har sat aftryk på den britiske popkultur. Deres ånd findes i Blur, The Streets, Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, Lily Allen, Sway og Plan Bs musik. (Cathal Smyth var med til at skrive ”Great Day for a Murder” på ill Manors og er kort med i filmen af samme navn.)

I oktober sidste år udgav bandets deres tolvte album Can’t Touch Us Now, og sommeren igennem spiller de koncerter i hjemlandet.

Madness består af:
Graham (Suggs) McPherson, Mike (Barso) Barson, Lee (Kix) Thompson, Chris (Chrissy Boy) Foreman, Cathal (Chas Smash) Smyth, Mark (Bedders) Bedford og Daniel (Woody) Woodgate.

Webpage
Facebook
Twitter
Instagram

Dato
Søndag 5. november 2017 – Store VEGA, København

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners