FEEL FREEZE – Köpenhamnsbaserade O/RIOH har gjort en spöklikt vacker elektronisk remix av den danska duons låt Give Me Your Heart

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Remixen och tillhörande musikvideo hyllar kärleken!

Bägge akter diskuterar ämnen så som könsidentitet och maktförhållanden. Då ena halvan av Feel Freeze är transsexuell finns stor personlig relevans i att stå upp för lika rättigheter och inkludering för alla, över gränser, kulturer och normer.

”…a unique sound that could be filed alongside pioneers such as The Knife and The xx.” – The Line Of Best Fit –
“… And let’s be honest: this super cool and eerie piece of music could be easily added to the soundtrack of everybodys favourite tv show ‘Stranger Things’, right?” – Nordic by Nature –
“Beautiful and disturbing” – Notion Magazine
“Excellent Danish Electro-pop” – GAFFA –

Den Köpenhamnsbaserade, självutnämnda Hip-Pop-producenten O/RIOH har gjort en spöklikt vacker elektronisk remix av den danska duon Feel Freeze’s låt Give Me Your Heart.

Remixen har givit låten en ny förpackning som knyter an till 90-talets eurodance-pop, med modern röstbearbetning och produktion. Remixen kommer som ett smakprov på vad vi har att förvänta oss från artisterna den närmaste tiden. Både O/RIOH och Feel Freeze släpper sina debutalbum inom det kommande året och remixen av Give Me Your Heart är en utmärkt blandning av O/RIOHs konfrontativa attityd och råa energi i kombination med Feel Freeze’s känsliga melodier om kärlek och gemenskap.

Bägge akter diskuterar ämnen så som könsidentitet och maktförhållanden. Då ena halvan av Feel Freeze är transsexuell finns stor personlig relevans i att stå upp för lika rättigheter och inkludering för alla, över gränser, kulturer och normer.

Om låten säger Feel Freeze:
“‘Give Me Your Heart’ handlar om kärlek på olika nivåer. Först och främst handlar låten om att falla handlöst i djup förälskelse utan att se sig om. Det är en sång om det ögonblick då bitarna faller på plats och allting känns magiskt. Men den handlar också om universell kärlek mellan människor över gränser, kulturer och normer. Den handlar om att sänka garden och möta världen med öppenhet och tillit. Den handlar om att med öppet hjärta lyssna på vad andra har att säga. Därför uppmanar vi alltid människor att krama en främling när vi spelar den här låten live. Vi vill ha enighet.”

Musikvideo
Den estniske filmregissören Amalie Sillat har producerat en video som klingar med med låtens budskap. I videon får vi se när vänner till Feel Freeze visar sin kärlek och respekt till varandra. Det ger videon en innerligt varm och ärlig känsla som kommer få ditt hjärta att pulsera av kärleksenergi.

Om videon säger Amalie Sillat:
“Mitt största mål var att få fram riktigt vackra, värkande och förvirrande känslor ur personerna som medverkade i videon. Du får uppleva glädjen i ovillkorlig kärlek och kamratskap, att kämpa med ett brustet hjärta, att hitta och förstå sin identitet, bekräftelse av könsidentitet och jämlikhet – en ocean av känslor!”

Feel Freeze består av Mathias Vinther Liholt and Raymonde Gaunoux är signade till den svenska etiketten Icons Creating Evil Art som ger ut deras debutalbum i början av 2018. De har sedan tidigare uppmärksammats och spelats av bl.a. Danska Radio P3 och P6 Beat, isamt haft Huey Morgan (Fun Loving Criminals) spelat dem i sitt program på BBC Radio 2, men även BBC Radio London and Amazing Radio gillar duon.
Internationellt sprider sig även bandet bland musikvärldens taste-makers med bl.a. omnämnanden hos The Line of Best Fit, Notion Magazine, Culture Collide, och Ja Ja Ja Music.

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners