PEG släpper ny mognare och kaxigare EP – “Don’t Tell Ma”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Peg Parnevik släppte succédebutsingeln ”Ain’t No Saint” i mars 2016 och visade Sverige en ny sida av sig själv, där hon växte fram och stod på egna ben i artisteriet och som låtskrivare och sångerska. Nu är hon aktuell med sin första EP ”Don’t Tell Ma”. Låtarna har hon varit med och skrivit tillsammans med bland annat cold.CTY, såhär beskriver hon EP:n:

Jag är så glad att jag äntligen får dela med mig av det jag jobbat med i ett år. Jag har varit 100% involverad, från texterna till låtval, och det känns både spännande och läskigt att släppa någonting så personligt. För mig var det så extremt viktigt, speciellt som en ung kvinnlig artist, att vara väldigt bestämd och ha kontroll över det kreativa som släpps, och inte tappa syn på vem jag är och mina mål.

EP:n är Peg 2.0, vem jag är just nu, vilket är mognare, kaxig, in your face, men ändå ung, sårbar, och öppen. Jag hoppas man kan få en mer övergripande bild av vem jag är som artist, att man kan relatera till texterna, känna sig stark och sexig, sörja med mig…eller bara dansa i vardagsrummet till låtarna.

Pegs artistkarriär har gått spikrakt uppåt sedan hon släppte debutsingeln förra året – låten gick upp på förstaplatsen på Spotifys topplista, placerade sig på andraplats på Svenska singellistan och har streamats över tjugo miljoner gånger. Peg nominerades även till en Grammis för ”Årets Låt” och vann priset som ”Årets Nykomling” på P3 Guld-galan. I sommar ser vi Peg turnera Sverige runt för andra året i rad, med stopp i bland annat Stockholm, Ulricehamn, Linköping och Luleå.

Lyssna på Pegs EP här!

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners