STURE ALLÉN DEN YNGRE: Vi Borde Fattat – en låt om festen som aldrig tar slut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”Vi Borde Fattat” handlar om fest och drinkar. Om att skåla och dansa. Om för mycket av det goda. Om att vi borde sett när det går utför för någon i vår närhet.

Idag släpper Sture Allén Den Yngre låten “Vi Borde Fattat”.

Sture berättar.

Vi var ett gäng där i tonåren och det tidiga vuxenlivet. Vi var rastlösa och sugna på äventyr. Det var musik och politik. Kärlek och uppror. Mittenfingret åt svennarna. Vi spydde på deras inrutade, skötsamma tillvaro.

Mycket festande var det. Varför inte? Hellre en urspårad fest är en tradig kväll i tevesoffan. Hellre några haverier i ruset än ett stillsamt liv i grått. Man vill ju ha roligt liksom.

Vi borde ha sett det komma, jag borde fattat. Men ofta var jag ju lika bränd själv. Det var ju du som hade koll på läget. Du som ledde truppen.

nätet locka massa kan beställas hem / om nån sa två var lagom tog du tre, fyra, fem / effektiv och bestämd / om och om igen / lätt att bli din polare men svårt att bli din vän

Sista gången jag träffade dig var på båten. På väg till festival. Jag skulle spela. Du skulle festa, hade redan börjat och var en bra bit på väg. Eller hur man nu säger.

Jag var skitglad att träffa dig, men din tomma blick skrämde mig. Mörker.

Du, vi pratar om dig ibland. Sicka stories vi har alltså. Den här låten är till dig.

länge sen du försvann / men alla minns ditt namn / vi blev inte som du men e bra nära ibland

Carl-Martin Vikingsson (även känd under artistnamnen “Sture” och ”Sture Allén Den Yngre”), är en svensk artist, låtskrivare och textförfattare från Landskrona i Skåne, känd som en av grundarna och vokalisterna i bandet Svenska Akademien samt som frontfigur i egna projektet Stures Dansorkester. Är även föreläsare, skribent och projektledare.

Svenska Akademien lades ner 2009 och återupptogs för en kort återförening sommaren 2013. 2015 började Sture släppa nytt material, nu under namnet Sture Allén Den Yngre.

https://open.spotify.com/album/07HhDDkS2Z37c636UstLir

© Elin Hedman PR

print

Våra samarbetspartners