FOO FIGHTERS släpper nya albumet Concrete and Gold och arrangerar endagsfestival

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“I wanted it to be the biggest sounding Foo Fighters record ever. To make a gigantic rock record but with Greg Kurstin’s sense of melody and arrangement… Motorhead’s version of Sgt. Pepper… or something like that”, säger frontmannen Dave Grohl om Foo Fighters kommande nionde album – Concrete and Gold som släpps 15 september. Första singeln Run är redan släppt.

Inför skapandet av det nya albumet ville Grohl anta nya utmaningar för bandet: “So I think maybe Greg is the guy that we ask to be our producer because he’s never made a heavy rock record before and we’ve never worked with a pop producer.”

Foo Fighters har vunnit 11 Grammy Awards, sålt över 25 miljoner album, spelat för utsålda arenor (inte minst med brutet ben på Ullevi 2015) och nu vill de fira musiken och ställa till med det ultimata ”backyard party for 50 000 people”. Sagt och gjort – den 7 oktober samlar Foo Fighters några av världens bästa rockband för CAL JAM 17 i Glen Helen Regional Park i San Bernandino, Kalifornien; Queens of the Stone Age, Cage The Elephant, Liam Gallagher, The Kills, Royal Blood, Babes in Toyland, Japandroids, Bob Mould och många fler sluter upp för en endagsfestival utan dess like.

Concrete and Gold är skrivet av Foo Fighters, producerat av Greg Kurstin (Adele, Sia, P!nk) & Foo Fighters, och mixat av Darrell Thorp.

Låtlista Concrete and Gold:
1. T-Shirt
2. Run
3. Make It Right
4. The Sky Is A Neighborhood
5. La Dee Da
6. Dirty Water
7. Arrows
8. Happy Ever After (Zero Hour)
9. Sunday Rain
10. The Line
11. Concrete and Gold

Foo Fighters är Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear och Rami Jaffee.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners