STANTON MOORE & hans trio släpper ny låt från hyllningsplattan till ALLEN TOUSSAINT, With You In Mind

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“In the beginning was the beat
And the beat was strong . . .”
– Allen Toussaint

Stanton Moore om All These Things:
“David Torkanowsky told me that I absolutely had to get Kiki to sing on the record. To be honest, the first time I heard her sing was in my headphones while we were recording the song. When she started singing, the hair on my arms and the back of my neck literally started standing up. I realized in a split-second what an amazing talent she is. I took the rough mix home that night, opened a bottle of wine and played it for my girlfriend… she looked at me and burst into tears. I think that about says it all.”

Stanton Moore är en upptagen man. Vid sidan av sina soloprojekt, jobb som studiomusiker och för TV är han även Galactics trummis. Det funkiga New Orleans-bandet börjar nu närma sig 30-årsåldern och turnerar konstant. Men han finner ändå tid till att giga och spela in med sin trio som även består av David “Tork” Torkanowsky på klaviaturer samt James Singleton på bas.

Alla tre är eftersökta musiker så att få trions scheman att klaffa kan ta tid. De har tusentals timmar av studiojobb i baggaget men arbetar också som kompositörer och ger konserter. Alla är verksamma i New Orleans sedan många år tillbaka.

Trion trodde att de hade en platta klar men bara ett par dagar innan de skulle bege sig in i studion så avlider Allen Toussaint. Hans plötsliga död (i Madrid av en hjärtattack efter en spelning) shockade staden New Orleans innevånare. Producenten, pianisten, bandledaren, låtrkrivaren hade varit central i stadens musikliv sedan 50-talet. Han skrev eller producerade R&B-artister som Irma Thomas, Lee Dorsey. LaBelle och the Pointer Sisters liksom rockartister som the Band och Elvis Costello. Så som det såg ut hade han ingen tanke på att slå av på takten.

De tre musikerna skrotade omedelbart den planerade plattan och gick in i en kreativt intensiv period. “Eftersom vi redan hade studiotid inbokad så var det ju bara att sätta igång,” minns Moore. “Inget av arren var ju gjorda i förväg utan de kom till allt eftersom vi spelade in. Men vi ville promt hylla New Orleans store man Allen Toussaint.”

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners