ELIAS släpper debutalbum och spelar på Dramatens stora scen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dramaten& fortsätter att bjuda in aktuella artister till att skapa unika scenframträdanden på nationalscenen. Under våren har bland andra First Aid Kit, Säkert! och Nina Persson tillsammans med Martin Hederos gjort kritikerrosade framträdanden. Den 7 november, knappt tre veckor efter att debutskivan släpps, står stjärnskottet Elias på Stora scenen. Biljetterna och ett nytt smakprov från skivan – låten Hope – släpps i morgon, fredag den 16 juni.

Elias första scenframträdande skedde på festivalen Way Out West 2015, något han följde upp med en utsåld och hyllad konsert på Södra Teatern i Stockholm. Spotify valde Elias till en av deras Spotlight-artister för 2016. På Grammisgalan 2016 framförde Elias låten Revolution samt blev nominerad till ”Årets nykomling”. Revolution hördes i trailern för den amerikanska filmen Birth of A Nation och blev grundbulten till Cullbergbalettens uppsättning Protagonist, koreograferad av Jefta van Dinther med urpremiär 2016.

Under våren släppte Elias singeln Thinking Of You, den första från debutalbumet som släpps i sin helhet den 20 oktober via Warner Music. Den 16 juni släpps låten Hope som är ytterligare ett smakprov från kommande album.

– Jag tror jag behövde en liten tröstvisa så då kom den här, Hope. Som en avspegling av allt som sker runt om och i en, förklarar Elias.

https://open.spotify.com/artist/0UCLbPGOhtnYf29U7qbfLf

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners