BJÖRN SKIFS i exklusiv 100 miljoners klubb

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Megahiten ”Hooked on a Feeling” med Björn Skifs & Blåblus (som i utlandet kallade sig Blue Swede) är nu en av bara en handfull klassiker ur Warners stora katalog som har streamats över 100 miljoner gånger på Spotify. Totalt handlar det om fyra låtar som är inspelade innan 1980. De övriga är ”Hotel California” (The Eagles), ”Stairway to Heaven” (Led Zeppelin) och ”Go Your Own Way” (Fleetwood Mac).

”Hooked on A Feeling” har sedan den släpptes 1973 varit med om en omtumlande resa. I april 1974 nådde den Billboardlistans förstaplats och 40 år senare var den åter på första plats, som inledningsspår på Guardians of the Galaxy: Awesome Mix Vol. 1. Den sistnämnda blev omedelbart etta på Billboards soundtracklista när den släpptes 2014 och har i skrivande stund tillbringat 149 veckor på listan och ligger fortfarande fyra.

Skifs version av ”Hooked on a Feeling” har använts i ett otal TV-serier och filmer, däribland Quentin Tarantinos genombrottsfilm ”Reservoir Dogs” (”De hänsynslösa”) och har blivit en låt som det ofta refereras till inom populärkultur.

– Att Skifs ingår i samma gäng som Led Zeppelin, The Eagles och Fleetwood Mac känns – milt uttryckt – svindlande, kommentarer Bengt Palmers, som producerade Skifs version av låten.

– Att bli nämnd i samma andetag som de artisterna hade jag aldrig kunnat drömma om, än mindre att tillhöra samma klubb, säger en förbluffad men stolt Björn Skifs. Ett förnämare sällskap har jag nog aldrig befunnit mig i.

”Hooked on a Feeling” är skriven av Mark James, som även ligger bakom Elvis-klassiker som ”Suspicious Minds” och ”Always on my Mind” och spelades ursprungligen in av B.J. Thomas.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners