THOMAS ENGSTRÖM – Ny bok “Öster om avgrunden”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ny politisk thriller

Öster om avgrunden är den fjärde och avslutande delen i Thomas Engströms prisbelönta thrillerserie om Ludwig Licht, frilansande problemlösare i världspolitikens mörka undervegetation. Bokens handling är förlagd till Georgien.

I Öster om avgrunden får läsarna möta affärskvinnan Pauline Hollister som bär på ett antal mörka hemligheter. Hon vänder sig till Ludwig Licht, som numera arbetar på säkerhetsfirman EXPLCO:s avdelning i Georgien. Men innan hon hinner avslöja vad hon vet försvinner hon.

Samtidigt börjar den hårt ansatta kaukasiska republiken att rämna. En rad terrordåd drabbar huvudstaden, och det mäktiga Ryssland i norr uppträder alltmer hotfullt. Ludwig ställs snart inför sin farligaste, mest hänsynslösa fiende någonsin: en av hans gamla överordnade från östtyska Stasi.

I Kaukasus – skärningspunkten mellan öst och väst, nord och syd, kristendom och islam – hinns han slutligen ikapp av sina många synder ur det förgångna och det drar ihop sig till en sista strid.

Thomas Engström (född 1975) är jurist i grunden och arbetar idag som författare och frilansskribent. Hösten 2013 utkom Engström med Väster om friheten, första delen i en serie politiska thrillers i internationell miljö med huvudpersonen Ludwig Licht. För denna bok tilldelades Engström utmärkelsen Årets debutant av Svenska Deckarakademien, som också nominerade uppföljaren, Söder om helvetet, till priset Årets deckare. 2015 utkom den tredje delen i serien, Norr om paradiset. Öster om avgrunden avslutar serien 2017. Thomas Engström är idag bosatt i Georgien.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners