XXX – THE RETURN OF XANDER CAGE: Släpps på DVD, BD, 3D BD & UHD den 12/6

Klicka på bilden, för att se hela bilden

…high-octane action sequences that make you feel like you’re burning calories simply watching them.
– Hollywood Reporter –

Xander Cage är tillbaka och med honom de extrema stunten: Han har hoppat från ett flygplan på en snowboard och landat på ett berg framför en lavin. Han har kört en Corvette av en bro och hoppat fallskärm ur den i sista sekunden.

Inför ”xXx: The Return of Xander Cage” uppfann man MXMA, motorcross martial arts – men skidstuntet i djungeln tar priset: Den en minut långa sekvensen tog mer än en månad att spela in i dominikanska djungeln med tre av världens bästa professionella friskidåkare.

Vin Diesel fick idén till skidstuntet efter att ha sett klipp från filmen ”Valhalla” som blev ’Bästa film’ vid skid- och snowboardvärldens ’Oscar-gala’ Powder Awards 2013. Klippen visar skidåkare mitt i en skog och de verkar nästan sväva genom trädkronor och mellan trädstammar. Det såg helt omöjligt ut att genomföra vilket var exakt den känsla filmmakarna ville ha i stunten i ”xXx: The Return of Xander Cage”.

Hur det hisnande skidstuntet spelades in
Teamet bakom ”Valhalla” med regissören Mike Brown i spetsen anlitade tre av världens bästa professionella friskidåkare för att genomföra stuntet: LJ Strenio, Cody Townsend och Thayne Rich. De tre skidåkarna förberedde själva banan de skulle åka – de röjde, högg ner träd, grävde spår, tog bort klippblock och stenar.

Nästa problem var att hitta en ersättning till snö. När ”Valhalla” gjordes hade teamet nära till en glaciär där de kunde hämta snö men i Dominikanska Republiken är snö minst sagt en bristvara. Lösningen blev att frakta flera ton iskuber till inspelningen i stora frys­lastbilar och sen använda en flismaskin som snökanon:

– Vi hade tillräckligt med snö för själva upphoppen men inte till landningarna så det var ett stort steg att få killarna att göra flips och rotationer ner på astroturf, berättar Mike Brown

Här kan du se ett klipp hur man spelade in skidstuntet i ”xXx: The Return of Xander Cage”:

Här kan du se ett klipp ur ”Valhalla” – Bästa film vid Powder Awards 2013 – som inspirerade till skidstuntet i ”xXx: The Return of Xander Cage”:

Här kan du se ett klipp med friskidåkaren Cody Townsend när han åker en otroligt smal ränna i Alaska. Åket blev utsett till ‘Best line of the year’ vid Powder Awards:

Produktionsinfo:
Regi: D.J Caruso
I rollerna: Vin Diesel, Nina Dobrev, Ruby Rose, Toni Collette, Deepika Padukone, Donnie Yen, Samuel L Jackson m fl
Genre: Action
Speltid: 1 tim 47 min
Produktionsår: 2017
Ålder: 11 år

Extramaterial DVD: Third Time’s The Charm: Xander Returns • I Live for This Sh#t!: Stunts • Gag Reel
Extramaterial 3D Blu-ray, Blu-ray: Third Time’s The Charm: Xander Returns ● Rebels, Tyrants & Ghosts: The Cast ● Opening Pandora’s Box: On Location ● I Live For This Sh#T!: Stunts ● Gag Reel

© Twentieth Century Fox HE

print

Våra samarbetspartners