THUNDERMOTHER tar fighten för Rock N Roll!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Thundermother är tillbaka med tre nya medlemmar och fortsätter kämpa för musiken med singeln “We Fight For Rock N Roll” som släpps via Despotz Records den 12 juni.

Bandets gitarrist och grundare, Filippa Nässil, startade Thundermother 2009 och sedan dess har bandet släppt två album och haft hundratals spelningar. De har bland annat turnérat med Michael Monroe, W.A.S.P, D-A-D och Danko Jones och hade nyligen en utsåld headline-turné i Europa.

Thundermothers föregående line-up med Clare Cunningham, Tilda Stenqvist, Giorgia Carteri och Linda Ström kom till först 2013 och när de fyra medlemmarna bestämde sig för att lämna Thundermother våren 2017 var Filippa fast besluten att kämpa vidare med Guernica Mancini på sång, Sara Pettersson på bas och Emlee Johansson på trummor.

”Det här är början på någonting nytt. Vi kommer följa vår passion så länge vi kan. We fight for rock n roll!” // Thundermother

Guernica Mancini är den souliga rock-sångerskan från Lund som tidigare bott i Los Angeles där hon sjöng i bandet Souls On 11 tillsammans med med Jeff Young (ex Megadeth). När hon senare flyttade hem till Sverige igen jobbade hon vidare med ett solo-projekt och startade senare bandet Royal Ruckus. Filippas förfrågan om att börja sjunga i Thundermother sammanföll av en slump med att Royal Ruckus hade haft ett avhopp och en inställd turné och Guernica var redo för en utmaning. Efter en intensiv period i Stockholm med audition och inspelningar var hon den nya sångerskan i Thundermother.

Basisten Sara Pettersson från Märsta var ett självklart val av ny basist eftersom hon och Filippa redan spelade tillsammans i sidoprojektet Hifly. Sara har en stor musikalisk bredd och har bland annat spelat fiol, gitarr, kontrabas och piano. Förutom klassisk rock brinner Sara även för progressiv rock och hon har tidigare spelat i band som In Spirit Side Dreaming, Shewolf och GUSH.

Emlee Johansson är trummisen från Falköping som tidigare även haft gitarr som huvudinstrument och för tillfället studerar på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Tidigare har hon spelat i banden Vision, Frantic Amber och Spitchic. Hon blev bekant med Filippa för många år sedan när de spelade på samma scen på Sweden Rock Festival. Efter en lyckad provspelning för Thundermother var den nya line-upen komplett.

Thundermothers nya sättning hade premiärspelning på Debaser Strand den 24 maj och hyllades av fansen och förvånade kritikerna med en av de mest lyckade Thundermother-spelningarna någonsin. Till sommaren väntar en lång Europa-turné med 17 spelningar på bl a på Wacken Open Air och European Bike Week.

Thundermother är
Sång: Guernica Mancini
Gitarr: Filippa Nässil
Trummor: Emlee Johansson
Bas: Sara Pettersson

© Despotz Records AB

print

Våra samarbetspartners