HELENA DAHLGREN – Ny bok “Orkidépojken”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Briljant skräckdebut av omsusad bloggare

29 augusti släpper Helena Dahlgren sin debutroman Orkidépojken, en mörk och spännande berättelse om ensamhet och gemenskap, inspirerad av Twin Peaks mytologi. Orkidépojken släpps på constant reader, en underetikett till Lava Förlag.

Skogens mörka gravitation: allt pekar ditåt, känner ni det också?

När bästisarna Hanna och Zeb tar studenten är det meningen att LIVET ska börja. Det är nu de ska lämna urtrista förorten Tyresö och bege sig ut i världen. London väntar. Men först en sista hemmasommar som går åt till att jobba på kyrkogården, festa på stans gayklubbar, ströglo på den gamla tv-serien Twin Peaks och läsa Orkidépojkens märkliga blogg. Så länge någon kan minnas har det viskats om en närvaro ute i Tyresös skogar. Varken Hanna eller Zeb har lagt någon särskild vikt vid det. Förrän de plötsligt blir tvungna… För konstiga saker sker: först försvinner en hund, och därefter en före detta skolkamrat. Lina, ortens drottning. Hon som alla vill känna men ingen känner, inte på riktigt.

Sen går det mesta åt helvete.

Helena Dahlgrens Orkidépojken är en mångskiftande och sällsam berättelse om det som gick sönder innan det vuxit klart, om oskuld förlorad, om det onämnbara. Ur sprickorna i vardagen sipprar en ondska utan namn, talar röster från ett annanstans.
– Christine Falkenland

Om Helena:
Helena Dahlgren är författare till tipsboken 100 hemskaste (Modernista) och flera skräcknoveller. Hon är även känd från bloggarna Bokhora och Dark Places. Helena bor i Tyresö, där hon också är uppväxt, med tvillingdöttrar, katter och en lätt kaotisk boksamling.
Helena medverkar bland annat på årets Bokmässa i Göteborg samt som moderator på Crimetime Gotland.

© Lava Förlag

print

Våra samarbetspartners