JONNY LANG släpper EPK för kommande plattan Signs

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Alla som en gång föll för Langs gitarrspel kommer att älska tonen och det grymma solona på Signs och den som uppskattat honom för hans begåvning som låtskrivare möter här lika stora delar ärlighet och passion. Trots att det var länge sedan han var en bluespuritan har han alltid behållit genren som grund i hans musikutövande. Signs bevisar än en gång att Lang är en hängiven bluesartist och gitarrist med ett modernt uttryck som gör honom unik.

Det är en smula märkligt att inse att den endast 36 år gamla Lang har varit framgångsrik musiker i mer än tjugo år. Men enklare att förstå då man vet att than gav ut sin platinasäljande debutplatta som femtonåring. En ålder då de flesta börjar att utöva musik. Lie To Me visade upp en talang som stack ut från de många bluesartister som kom fram under slutet av 90-talet. Han var verkligen inte en av dom som staplade bluesklichéer på varandra utan hade redan då utvecklat en högst personlig stil. En annan säregenhet var hans röst som kan liknas vid en ösigt, fullt gapande soulsångare. Livserfarenheten saknades förstås men har kunnat läggas till sedan dess med fem fullängdare i ryggen.

Vad som en gång började som en bluesig ljudbild som elektrifierades av pionjärer som Albert Collins, B.B. King och Buddy Guy utvecklades på dessa fem plattor till en modern variant av r&b som kanske ligger närmare Stevie Wonder och modern gospel. Som en röd tråd går Langs bluesiga gitarrspel.

Jonny Lang kommer till Sverige för en spelning på Nalen I Stockholm 31 oktober.

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners