EVER OASIS – Upptäck en spännande ökenvärld den 23 juni!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ever Oasis är ett helt nytt spel från Koichi Ishii, som bland annat ligger bakom RPG-spelen i den hyllade Mana-spelserien. Ever Oasis kommer introducera dig till en helt ny, spännande värld när det släpps till spelkonsolerna i Nintendo 3DS-familjen den 23 juni i år.

Ever Oasis är ett actionfyllt äventyrs-RPG som tar ett helt nytt grepp på genren, utvecklad av Grezzo, som var de som tog The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D och The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D till Nintendo 3DS. Ditt huvuduppdrag i spelet är att bygga upp en ny oas i öknen och för att lyckas med det måste du få hjälp av vattnets ande Esna. Oasen du skapar blir en säker plats i kampen mot de hotfulla element som vill utplåna livet i öknen.

Ta väl hand om alla besökare som kommer till din oas för det kan hända att de vill bosätta sig och sätta upp blombutiker där. Det kommer generera inkomster och låta oasen blomstra. Utöver att ta hand om oasen måste du också ta dig ut i öknen för att samla värdefulla resurser och upptäcka alla de hemligheter som finns där ute. Där kan du träffa andra äventyrare som kan bli dina allierade. Det behövs för farorna som hotar livet i öknen är många och när det blir strider behöver du vänner.

Allt detta tillsammans blir din saga och det är det som är hjärtat i spelet!

Handlingen har utformats för att belysa vikten av godhet och saker som berör, berättar Ishii-san. ­I Ever Oasis är allt fokus på att vara med och hjälpa dina vänner. Vi ville inte skapa en hjälte som klarar allt på egen hand. Hjälten i spelet kommer att stöta på många tillfällen då det är omöjligt att komma vidare utan hjälp från oasens invånare.

Vil du veta mer om Ishii och hans tankar om Ever Oasis kan du läsa mer här.

© Nintendo/Bergsala

print

Våra samarbetspartners