LYVES – Hon är förband till COLDPLAY i sommar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

25 juni – Ullevi, Göteborg
26 juni – Ullevi, Göteborg

Efter att ha gett ut EP:n Like Water på eget bolag tidigare i år släpper stjärnskottet Lyves ny musik till sommaren.

Francesca Bergami går även under aliaset Lyves och det är hennes känslofyllda texter samt alternativa uppträdanden som skiljer henne från mängden. Som dotter till en austaliensiska och en italienare föddes hon i Aylesbury och spenderade sina första år på resande fot. Intresset för musik går tillbaka till hennes föräldrars stora skivsamling, vilken hon började lyssna igenom redan vid fyra års ålder. “Jag spenderade mer tid med skivorna än någonting annat i huset,” minns Francesca. “Mitt första musikminne är Dire Straits, därefter Michael Jackson och soulsångerskor som Aretha Franklin. Jag uttömde varenda skiva mina föräldrar ägde. Då hade jag ännu inte förstått hur mycket jag älskade musik.”

Hon skyggade länge undan en karriär inom musik eftersom det tycktes omöjligt, och studerade istället psykologi innan hon började jobba inom vården, bland annat som stödperson åt ungdomar och med mental hälsa på en psykriatisk anstalt. Det var vid denna tidpunkt – för åtta år sedan – som hon insåg att något saknades. Hennes hemlighet behövde bli ett helhjärtat försök. Francesca införskaffade således en keyboard och påbörjade kallet att lära sig att spela. En bandannons lades ut på Gumtree och hon började snart uppträda live för första gången sedan hon var tretton.

Världen började öppna upp sina ögon för två år sedan då hon laddade upp sin första singel, Visions, på Soundcloud. Hennes första EP, Like Water, släpptes på eget bolag tidigare i år. Efter en svår tid av förändring och förlust lämnade Francesca sitt liv i London för Ostra, en liten by i Italien där hennes far bor tillsammans med hennes farmor. Hon riggade upp en studio på hans vind och spelade in ny musik. Alienationen från omvärlden pushade henne till nya höjder och försåg musiken med ytterligare en dimension av mörker.

Så här säger Lyves om att öppna för Coldplay:

“Det är en dröm som blir till verklighet. Jag är bortom tacksamhet och fullständigt uppslukad av förväntan att få ge mig ut på det här äventyret och öppna för ett band som jag älskar så mycket. Jag har lyssnat på Coldplay sedan jag var tonåring. Deras musik har alltid berört mig. Att få chansen att öppna för dem på deras Europaturné fyller mig med en kolossal tacksamhet och en känsla av djupare mening. Jag ska ge allt jag kan!”

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners