AMY GENTRY bland Albert Bonniers Förlags sommarnyheter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Juli

Andras döttrar av Gentry, Amy
Utgivningsdag: 2017-07-11
Om boken: När Julie är 13 år blir hon bortförd från sitt hem. Familjen behåller trots allt hoppet om att hon en dag ska komma tillbaka. En kväll många år senare ringer det på dörren. Den unga kvinnan utanför presenterar sig som Julie, men snart börjar Julies mamma tvivla på om flickan verkligen är deras försvunna dotter.
Författaren Amy Gentry har inspirerats av fallet med den kidnappade flickan Elisabeth Smart i Utah 2002.

Älska, glömma och förlåta av Nelson Spielman, Lori
Utgivningsdag: 2014-07-14
Om boken: Hannah Farr, New Orleans mest populära programledare som dejtar stadens borgmästare, har hållit tyst om sitt förflutna i snart tjugo år. En dag berättar hon om sin trasiga relation till sin mamma. Hon inser att den sanning hon klamrat sig fast vid inte alls stämmer. Älska, glömma och förlåta är en varm roman om kraften i att förlåta och bli förlåten.

Familjen Mann av Lahme, Tillmann
Utgivningsdag: 2014-07-18
Om boken: Tomas Manns litterära verk överträffar konkurrenternas – och det vet familjen. Hans fru Katja beskyddar honom medan de sex barnen experimenterar med kärlek, droger och föräldrarnas pengar. Oavsett vart ödet leder dem håller familjen Mann ihop. Och förråder varandra.
Tilmann Lahme berättar om familjen Manns liv utifrån otaliga källor som hittills aldrig varit tillgängliga.

Sus av Gerner, Agnes
Utgivningsdag: 2017-07-21
Om boken
Det är inte socker,
det är ben
som knastrar mellan
tänderna
Sus är en diktsamling som kretsar kring grisar, om grisuppfödning, djurhållning och slakt – om grisen som en del i en effektiviserad och industriell matproduktion.

Candelarias hus av Svanberg, Julia
Utgivningsdag: 2017-07-25
Om boken: Den unga svenskan Ellen bosätter sig på den colombianska landsbygden med sin lille son. Där möter hon en brutal vardag, styrd av priset på kaffe och konflikten mellan gerillan och militären. Men också en tillvaro där gemenskap och styrka – inte minst kvinnornas – bildar motstånd.
Candelarias hus är en berättelse om mammor, soldater, småbönder och daglönare i ett Colombia i förvandling.

Samtal med vänner av Rooney, Sally
Utgivningsdag: 2017-07-28
Om boken
Under en poesikväll träffar Frances paret Melissa och Nick. Hon betraktar dem, och resten av sin omgivning, med visst förbehåll. Frances som hellre ägnar sig åt det intellektuella livet tycker att de är bortskämda och aningslösa, men får allt svårare att värja sig för deras sofistikerade liv och snart måste hon förhålla sig till nya känslor och oanade begär.
Samtal med vänner är en roman om vänskap, sex, avundsjuka och klass, berättad med tonsäkerhet och värme.

Dö andras död av Raattamaa, Lars
Utgivningsdag: 2017-07-28
Om boken
Anni och Anti möts på ett Norrlandståg. Det är vinter och när tåget snöar fast blir de sittande i restaurangvagnen. Det visar sig att de är uppvuxna i Blackeberg båda två. Anti är på väg hem till sin familj i Svanstein men vart Anni ska är oklart. Hon följer ett spår tillbaka till 70-talet, till en ö i Torneälven, till en annan värld, till en dröm.
Dö andras död är en berättelse om vår tid, om aktivism och arkitektur, om vår egen och gemensamma historia. Om konkret människovärde och om utspritt ljus. Det är en roman om en människa som aldrig hittat in i någon berättelse.

Augusti

De otrogna av Norman, Andreas
Utgivningsdag: 2017-08-01
Om boken
Som chef för ett svenskt underrättelsekontor i Bryssel vet Bente Jensen vad dubbelspel innebär. Men när hon upptäcker ödesdigra hemligheter i sin egen familj, då rämnar allt. Under tiden rasar kriget i Syrien. Jonathan Green arbetar inom brittiska MI6 och leder en dold operation för att påverka Mellanösterns framtid. Även han befinner sig i en härva av osanningar och svek. Så möts två spioner i ett tyst krig där den du älskar kan vara din värsta fiende.

Åh Lunargatan av Jäderling, Viktoria
Utgivningsdag: 2017-08-01
Om boken
Viktoria Jäderling debuterar med femton noveller som handlar om jakt och avrättningar, enorma bränder och extrem sexighet, om mödrar, falska mödrar, barnlösa mödrar, om magnifika misslyckanden och popens död. Berättelserna hör ihop – de läser och bygger upp varandra, avslöjar och komprometterar varandra. Alla handskas de med människors svårigheter att finna skönhet, kärlek och mening i sina liv.

Den svavelgula himlen av Westö, Kjell
Utgivningsdag: 2017-08-04
Om boken
Den svavelgula himlen handlar om den mäktiga familjen Rabell, märkt av både rikedom och tragedi. Framför allt handlar det om kärleksrelationen mellan Stella Rabell och romanens berättare, som fascineras av den mytomspunna släkten, utan att någonsin bli del av den. Kjell Westö har skrivit en episk Helsingforsskildring om kärlek och vänskap, men också om hur våra drömmar färgas och förändras av kön, klass och tidens gång.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners