HUSKY – Fira att sommaren är här med somrig indiefolkpop från Australien!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den dynamiska folkindiepopduon Husky består av kusinerna Husky Gawenda och Gideon Preiss från Australien. Kusinerna har vuxit upp med en gemensam kärlek till musik, låtskrivande, surfing och klassisk FM rock från sena 60-talet och tidiga 70-talet. Idag är bandet en av Australiens populäraste indieakter och de har turnerat med namn som Gotye, Devandra Banhart och Noah and the Whale och har jämförts med folkindiestorheter som Fleet Foxes, Grizzly Bear och Midlake.

Idag släpps nya albumet ”Punchbuzz”, influerat och inspirerat av ett år i exil i Berlin som lett till ett mer renodlat indierocksound med en atmosfärsik ljudvärld, mörkare texter och tyngre melodier utan att förlora bandets identitet. Första singeln ”Late Night Store” blev omedelbart en hit med över 2 miljoner lyssningar på Spotify och följdes upp med en slutsåld turné i hemlandet. I oktober kommer bandet till Europa och landar i både Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn!

Husky – Punchbuzz:
1. Ghost
2. Shark Fin
3. Punchbuzz
4. Late Night Store
5. Cut The Air
6. Splinters In The Fire
7. Walking In Your Sleep
8. Cracks In The Pavement
9. Flower Drum
10. Spaces Between Heartbeats

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners