SOPHIE KINSELLA – Ny bok “Mitt (inte så) perfekta liv”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tillbaka med en rolig och nutida roman om livslögner, hashtags och kärlek!

Drottningen av romantiska komedier, Sophie Kinsella, är äntligen tillbaka med en smart och rolig skildring av livslögner och sociala medier och om att inte döma människor för snabbt. Med varma karaktärer och ett filmiskt bladvändardriv tar hon läsaren rakt in i Kate Brenners verklighet – den som faktiskt utspelar sig bakom drömvärldens hashtags och filter.

– Min hjältinna Katie har vissa brister som jag tror att vi alla kan relatera till – hon ser folks ”perfekta liv” på sociala medier och tror på dem, plus att hon sedan känner ett behov av att visa upp sitt eget liv på ett ”perfekt” sätt. Jag är själv likadan – jag tar tio bilder och sedan lägger jag upp den bästa av dem på Twitter, säger författaren Sophie Kinsella.

Om boken

Enligt Instagram lever Kate Brenner verkligen det perfekta livet, med en våning i London, en glamourös karriär i PR-branschen och dagliga äventyr. Fast det är inte riktigt sanningen. I verkligheten hyr Kate Brenner ett pyttelitet rum utan plats för kläder, pendlar långväga till sitt otacksamma assistentjobb och livet hon visar upp på sociala medier är inte hennes eget. Men det kan ju bli, någon gång. Eller?

En dag händer det värsta tänkbara: Demeter, Katies omåttligt lyckade chef, ger henne sparken. Katie tvingas lämna London och återvända till sina föräldrars gård på landsbygden. Väl där bestämmer hon sig för att börja om på nytt och använda sitt PR-sinne till att hjälpa föräldrarna förvandla gården till en lyxcamping för stressade stadsbor. Idén blir en succé, affärerna går strålande och Katie börjar faktiskt trivas med livet igen – fram till den dag då en oväntad gäst checkar in: hennes gamla chef Demeter.

Sagt om boken:

– Sophie Kinsella träffar helt rätt i samtidspulsen, samtidigt som hon får mig att skratta högt. Jag älskade den! – Jojo Moyes, författare

Om författaren

Sophie Kinsella har sålt över 36 miljoner böcker i fler än 60 länder och är översatt till 40 språk. Förutom Shopoholic-serien har hon skrivit flertalet fristående romaner. Hon skrev sin första roman under sitt riktiga namn, Madeleine Wickham, när hon var 24 år och jobbade som ekonomijournalist. Sophie Kinsella bor tillsammans med man och barn i London.

FAKTA:
Originaltitel: My (not so) perfect life
Författare: Sophie Kinsella
Översättare: Elisabet Fredholm

© Printz Publishing

print

Våra samarbetspartners