VOLA SLÄPPER DEN AKUSTISK EPN OCTOBER SESSION TILLSAMMANS MED VIDEON TILL STRAY THE SKIES

Klicka på bilden, för att se hela bilden

De genreöverskridande danska bandet Vola släpper idag den akustiska EPn October Session digitalt. EPn består av akustiska versioner av Gutter Moon och Stray The Skies. De elektriska versionerna återfinns på Volas debutalbum Inmazes där de akustiska versionerna tidigare endast fanns tillgängliga på vinylutgåvan.

Tillsammans med EPn släpps också en ny video till Stray The Skies (October Session) som gjorts av Fly High Productions och spelades in på tre olika platser på Jutland i Danmark.

Volas sångare och gitarrist Asger Mygind berättar om Epn och videon: “När vårt skivbolag ville ge ut Inmazes frågade de även efter bonusspår men allt vi spelade in för albumet gavs ut. Så vi fick spela in något nytt.Trots att vi verkligen gillar att blåsa på elektriskt med intrikata arr så gillar vi även att spela akustiskt och nedtonat (som man t ex kan höra på Emily) så vi bestämde oss rätt snabbt för att det var den vägen vi ville gå för att få till extramaterialet. Hur skulle låtarna på Inmazes låta om vi gav dem en akustisk inramning? Vi bestämde os för att Gutter Moon och Stary The Skies skulle passa bäst. Det blev radikalt annorlunda versioner än sina högljudda syskon då vi endast använde oss av akustisk gitarr, klaviaturer, slagverk och sång. Inspelningarna gjordes i oktober 2015 och kallas följdriktigt för October Session. De gavs ut på vinylutgåvan av Inmazes. Nu finns de äntligen tillgängliga digital. Hoppas ni gillar dem.

Vola släppte sitt debutalbum Inmazes i slutet av förra året. Plattan är en djärv blandning av 70-tals prog, modern elektronika och industrirock med exeptionell sång som grädde på moset. Inmazes fick strålande recensioner i bl a The Sun, Metal Hammer, Prog, Rock Sound, Powerplay och bandet genomförde i höstas en Europa-turné som förband till Katatonia. I sommar är bandet inbokat för festivalspelningar i Storbritannien och Tyskland och jobbar samtidigt på album nummer två.

Turnédatum:
Lördag 8 juli – Rockaue Open Air, Bonn, Tyskland
Lördag 5 augusti – Take Over Daze Festival, Munch, Tyskland
Onsdag 16 augusti – Dingwalls, London, Storbritannien
Torsdag 17 augusti – Sanctuary, Basingstoke, Storbritannien
Fredag 18 augusti – ArcTanGent Festival, Bristol, Storbritannien

För ytterligare information:
Website
Facebook
Twitter
Youtube

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners