DUSTBOWL REVIVAL släpper Dustbowl Revival den 16 juni

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Över de senaste åren har Los Angeles-ensemblen Dustbowl Revival byggt upp ett namn genom en vibrerande mix av vintage och americana. Nu samlar de sitt mod och sina krafter och återvänder med ett lika souldränkt som dansvänligt nytt sound.

”Vi plockade isär saker och råkade öppna upp Pandoras box,” förklarar bandet vars nya, funkigare sida utstrålar djupare känslor och en modernare vibe. Albumets ledsingel, Busted, exemplifierar detta nya sound. Med Beebes jazzsång i fokus mixar låten flera traditionella, amerikanska musikstilar. Gruppen menar att det var inspelningen av just Busted som tillät dem att göra något som var både familjärt och nyskapande.

Utvecklingen har hursomhelst varit organisk. Sedan Signature Sounds släppte deras senaste album, With a Lampshade On, har Dustbowl Revival turnerat konstant och vunnit över en allt större publik med liveframträdanden lika flytande som glädjefyllda. Efter att ha gett mer än 200 spelningar om året de senaste fyra åren insåg de att de vuxit bort från det retrosinnade och behövde röra sig i en ny riktning.

© Border Music Distribution AB

print

Våra samarbetspartners