LOOPTROOP ROCKERS släpper Motivation Music (25 låtar, 25 veckor, fyller 25)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Looptroop Rockers fyller 25 och släpper 25 låtar på 25 veckor! Dags för låt nr 5:
Looptroop Rockers – Motivation Music

Dom säger att vissa låtar skriver sig själva. Och vissa låtar skriver vi kanske mest bara för oss själva? Ibland blir dom låtarna mest reflekterande och ärliga. När det inte handlar om att övertyga någon annan eller övertyga sig själv. Kanske mer påminna sig själv eller formulera sina tankar.

Det blir tydligt att vi motiveras av människor mer än någonting annat.

Hur vi än vänder och vrider på det så är det relationer och möten som driver oss framåt!

25 år. 25 releaser. 25 veckor.

Från pojkrummet till världen!

Det har gått 25 år sedan vi tog våra första steg som Looptroop Rockers i Embees pojkrum i hyreshuslängan i Västerås. Över 1000 spelningar och otaliga albumsläpp senare känner vi oss faktiskt hungrigare än någonsin. Att vi blev invalda i Swedish Music Hall of Fame nyligen känns extra peppigt.

För att fira detta ordentligt bestämde vi oss i höstas för att satsa allt på att färdigställa 25 nya låtar/EPs som ska ges ut på alla digitala plattformar varje fredag under 25 veckor med start den 28/4. Detta är årsdagen för vårt första studioalbum Modern Day City Symphony och dessutom Promoes födelsedag, så all anledning att fira!

Bland dessa 25 släpp återfinns rykande färska Looptroop Rockers-låtar blandat med soloutflykter av en punchline-rappande och terränglöpande Promoe, instrumentala och vokala beatvärldar designade av Embee samt ett gäng samarbeten med vokalister och andra musiker som vi lärt känna längs vägen.

Vissa låtar är givetvis redan färdigställda, men skapandet kommer att fortgå under dessa veckor. Inte ens vi vet hur det kommer låta.

Det hela började med att vi kände oss för otåliga för att sätta oss ned och börja skriva på ännu ett album som släpps om kanske ett och ett halvt år. Vi ville istället göra det på ett, för oss, nytt sätt. När en låt är klar så ska den helt enkelt ut direkt. Detta är på gott och ont. Det eviga pillandet får sig en välförtjänt törn.

I sommar ska vi spela på en rad festivaler runt om i Europa. Det blir nedslag i bl a Tyskland, Rumänien, Slovakien, Schweiz och Tjeckien. Men givetvis också i hemstaden Västerås där vi spelar 3 juni i samband med Promoes terränglopp och festival The Rap Race.

© Skiva

print

Våra samarbetspartners