DAISY GOODWIN: Romantik och spänning i berättelsen om en av historiens mest hyllade drottningar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

År 1837, mindre än en månad efter sin artonårsdag, vaknar Victoria och får veta att hon är drottning över den mäktigaste nationen i världen. Victoria vill styra sitt eget liv, och vill inte bli bortgift med den triste prins Albert. Men kommer hon att lyckas bli en självständig regent, eller en marionett kontrollerad av sin mor och den lömske sir Conroy?

– Jag blev helt fängslad av berättelsen om Victoria – en överbeskyddad tonårsflicka som hamnade på tronen och visade sig vara starkare och kaxigare än omgivningen hade förväntat sig. När man sett alla avsnitt av The Crown och inte fått nog av intriger vid det brittiska hovet är denna romantiska och intressanta bladvändare det perfekta valet! säger förläggare Pia Printz.

Om boken:
År 1837 blir 18-åriga Alexandrina Victoria krönt till drottning av Storbritannien och Irland, men hon har inte förutsättningarna för sig. Hon är liten och späd, har levt hela sitt liv i skyddad miljö – och dessutom är hon kvinna. Därför kommer det som en överraskning när Victoria visar sig ha en stark vilja att styra över sitt eget liv. Hon överger sitt första namn ”Alexandrina Victoria” för ”Victoria”, hon insisterar på att för första gången i sitt liv sova i ett eget rum, och ministerrådet vill hon bestämt möta på egen hand.

Få regenter har blivit så hyllade och välkända som drottning Victoria av Storbritannien och Irland. Hon överlevde sju mordförsök, är ”mormor” till sju kungahus i Europa (hon fick nio barn, som gifte sig med kungligheter över hela Europa – bland annat härstammar Sveriges kung från henne) och räknas som Storbritanniens första moderna regent. Från att Victoria var 12 år skrev hon dagboksanteckningar, vilket resulterade i över 62 miljoner ord som finns be- varade än idag. Delvis baserat på dessa dagboksanteckningar har författaren Daisy Goodwin blåst liv i den legendariska drottningen av Storbritannien och Irland, som kom att regera i över 63 år fram till sin död 22 januari 1901.

Om författaren:
Med dubbla examina inom historia och filmproduktion från Columbia University och Cambridge University är Daisy Goodwin idag en av Storbritanniens mest hyllade TV- producenter. Hon är även författare och hennes poesiantologier har introducerat många nya läsare till poesins värld. År 2010 publicerade hon sin första roman, den hyllade The American Heiress som följdes av The Fortune Hunter år 2014 och nu senast Victoria.

Daisy Goodwin är själv manusförfattare till den hyllade TV-serien Victoria som började sändas i augusti 2016 på ITV i Storbritannien med över 5 miljoner tittare per avsnitt. Den 25 maj 2017 börjar serien att sändas i Sverige på TV4.

Titel: Victoria
Författare: Daisy Goodwin
Förlag: Printz Publishing
Översättning: Maria Store
Utgivning: 24 maj 2017
Format: Inbunden
ISBN: 9789188261854

© Printz Publishing

print

Våra samarbetspartners