KENNY WAYNE SHEPHERD BAND släpper video från kommande plattan Lay It On Down

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 21:a juli släpper Kenny Wayne Shepherd Band sitt nya album Lay It On Down på Provogue records (Joe Bonamassa, Beth Hart, Walter Trout, Eric Gales)

De första kapitlen i Shepherds liv gav en indikation om vart det pekade. Familjens vinylsamling, upplevelsen av mötet med Stevie Ray Vaughan, den inte helt perfekta gitarren, scendebuten vid 13-år, skivkontrakt vid 16 och en miljonsäljande debutplatta Ledbetter Heights (1995) som grundlade hans renommé som själfull gitarrist och begåvad låtskrivare. T o m när hysterin var som värst med singlar som Déjà Voodoo och Blue On Black på den amerikanska topp 10-listan behöll Shepherd sin artistiska vision vilket han bevisade med uppföljaren Trouble Is…(1997), Live On (1999) och The Place You’re In (2004). Han har spelat förband åt The Rolling Stones, B.B. King, Van Halen, Lynyrd Skynyrd, Aerosmith, Bob Dylan och The Eagles såväl som deltagit i The Hendrix Experience-turnén. Han är även medlem av “supergruppen” The Rides tillsammans med Stephen Stills och Barry Goldberg.

Istället för att falla i den tragiska rock n roll-fällan så fokuserade Kenny Wayne Shepherd på musiken. “Jag har aldrig knallat omkring och känt mig ball: kolla in mig jag är en kändis,” förklarar han om tiden då han bl a hamnade på omslaget till Rolling Stone och gästade David Letterman. “Jag har nog haft min beskärda del av problem som alla andra men har haft turen att inte falla för frestelerna. Jag har verkligen ingen lust att leva ett destruktivt liv. Det finns inget som ger mig mer än kärlek och musik.”

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners