SYSTER SOL på sommarturné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Isabel ”Syster Sol” Sandblom är sedan länge en av Sveriges starkaste liveartister. I vår har hon tagit steget till independentartist med den egna etiketten Galant där hon hunnit släppa de två singlarna ”Flamman” och ”Voodoo”. Singlarna följs av en rad spelningar i sommar med start 22 juni i Göteborg.

2017 är början på ett nytt kapitel för Syster Sol. En ny, mogen, men mångbottnad artist som fortfarande är villig att experimentera. De nya låtarna ”Flamman” och ”Voodoo” är ett litet kliv ifrån rootsreggaen och närmare samtida dancehall, men fortfarande med den västindiska kärnan närvarande. Inspirationen kommer som alltid från artister som går sin egen väg, som exempelvis Erykah Badu. I den nya musiken är den ständige parhästen Carl-O som vanligt djupt involverad och därmed är den Syster Sol som reggaesverige kommit att älska i allra högsta grad fortfarande Syster Sol.

Under våren bjöd Syster Sol endast på tre exklusiva klubb-gig i Uppsala, Stockholm och Lund. Därför är glädjen stor inför sommarens turné som innefattar både festivaler och mer intima scener runt om i landet.

Turnédatum:
22/6 Göteborg, Taubescenen
8/7 Borlänge, Peace & Love
14/7 Stora Frö, Öland Roots
28/7 Landskrona, Landskronakarnevalen
29/7 Bollnäs, Karlslundsfestivalen
(Fler datum tillkommer)

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners