DAVID URWITZ tillbaks med ny singel!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

David Urwitz är i full färd med att spela in en ny skiva. Det blir hans första studioalbum på nästan fyra år och hans sjunde så här långt. Pär Öjerot har producerat albumet som släpps i höst. Singeln Drömde släpps den 19 maj. Ett tiotal spelningar är bokade i sommar, bland annat är han en del av den ambulerande visfestivalen Sånger vid havet där bland Cajsa-Stina Åkerström, Patrik Isaksson och Jack Vreeswijk också deltar. Genom åren har David gjort över 500 konserter i Sverige och Norge. Han har samarbetat och turnerat med bland annat Peter LeMarc, Eldkvarn, Caroline af Ugglas och Uno Svenningsson.
Lite i skymundan har Urwitz skapat sig en alldeles egen plattform med en ständigt växande publik. Ett tydligt exempel är hans Facebook som haft en massiv utveckling de senaste åren med över 8500 följare.

När jag höll på med skivan märkte jag att jag ville berätta lite om bakgrunden till hur albumet kom till. Att det fanns vissa faktorer som ganska tydligt påverkat resultatet. Jag bestämde mig därför för att göra något som man skulle kunna kalla en trailer eller teaser inför skivan. Eller rätt och slätt en liten kortfilm om vägen dit. Filmen är cirka 90 sekunder lång och det bör väl påpekas att alla likheter med verkligheten är helt avsiktliga.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners