GRIZZLY BEAR återvänder efter fem års tystnad med nya låten ”Mourning Sound”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bandet Grizzly Bear bestående av medlemmarna Ed Droste, Daniel Rossen, Chris Taylor och Chris Bear, är ett utav 00-talets mest prominenta och respekterade indieband med rötter i Brooklyn, NY. Sedan senaste släppet har bandet legat lågt i 5 år. År 2016 började de arbeta på nytt material och nu har Grizzly Bear äntligen avslutat studioarbetet med sitt kommande femte album ”Painted Ruins” som väntas släppas i sommar via RCA/Sony Music!

Inofficiella debuten kom 2002 via ett hemsnickrat album avsett för vänskapskretsen, men som läckte och fick liv tack vare New Yorks underground-indiescen. Den officiella debuten kom istället 2004 med albumet ”Horn Of Plenty” som hyllades av både The New York Times & Pitchfork. Sedan dess har bandet hunnit med att släppa albumen ”Yellow House”, ”Veckatimest” som i samband med releasen 2009 fick stor uppmärksamhet bland både fans och media, samt albumet ”Shields” ifrån 2012.

Under våren 2017 har teasers publicerats via det nystartade instagramkontot @grizzlybear där bandet själva teasat smakprov på ljud och bilder på vad som komma skall ifrån nya albumet. Detta i syfte att skildra den komplexa ljudbilden. Gruppen förklarar vidare:

“The idea of the snippets on our new instagram @grizzlybear was something we thought people would enjoy. Our songs are usually so layered and dense and it seemed like a fun way to peel back the onion layers of the new album. So to clarify, it wasn’t meant to torture you but more meant to show you small pieces of all the songs from the forthcoming album!” – Grizzly Bear

Låten “Mourning Sound” premiärades på Zane Lowes Beats1 World Records-show i gårkväll i samband med en intervju med gruppen. Albumet som går under namnet “Painted Ruins” väntas släppas i sommar men går redan nu att förbeställa via nedan länkar. Efter albumreleasen senare i år ger sig bandet ut på en stor internationell turné i både Europa och USA.

Spotify
iTunes
Apple Music

”Painted Ruins” Track List
1. Wasted Acres
2. Mourning Sound
3. Four Cypresses
4. Three Rings
5. Losing All Sense
6. Aquarian
7. Cut-Out
8. Glass Hillside
9. Neighbors
10. Systole
11. Sky Took Hold

Grizzly Bear Turnédatum 2017
Oct 5 – Dublin, IE – Vicar Street
Oct 6 – Manchester, UK – Albert Hall
Oct 8 – Glasgow, UK – O2 ABC
Oct 9 – London, UK – O2 Academy Brixton
Oct 12 – Berlin, DE – Columbiahalle
Oct 13 – Utrecht, NL – TivoliVredenburg
Oct 14 – Brussels, BE – Ancienne Belgique
Oct 16 – Paris, FR – L’Olympia
Nov 1 – Boston, MA – House of Blues
Nov 2 – Brooklyn, NY – Brooklyn Steel
Nov 3 – Brooklyn, NY – Brooklyn Steel
Nov 7 – Philadelphia, PA – The Fillmore
Nov 9 – Knoxville, TN – The Mill & Mine
Nov 12 – New Orleans, LA – Civic Theatre
Nov 14 – Atlanta, GA – Tabernacle
Nov 15 – Orlando, FL – House of Blues
Nov 16 – Miami Beach, FL – The Fillmore
Nov 19 – Mexico City, MX – Corona Capital
Nov 26 – Montreal, QC – Metropolis
Nov 27 – Toronto, ON – Massey Hall
Nov 28 – Royal Oak, MI – Royal Oak Music Theatre
Dec 1 – St. Paul, MN – Palace Theatre
Dec 3 – Denver, CO – Ogden Theatre
Dec 7 – Vancouver, BC – Orpheum Theatre
Dec 8 – Seattle, WA – Moore Theatre
Dec 9 – Portland, OR – Roseland Theatre
Dec 11 – San Francisco, CA – Warfield Theater
Dec 13 – Los Angeles, CA – The Wiltern

http://grizzly-bear.net/
https://www.facebook.com/grizzlybear/
https://www.instagram.com/grizzlybear/

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners