PETER HOOK AND THE LIGHT, DR Koncerthuset 2, Köpenhamn den 12 maj 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är nog många som undrar vem nu Peter Hook är. De kanske känner igen namnet men har svårt att placera honom. Peter Hook var originalmedlem av Joy Division och New Order. Peter Hook lämnade New Order 2007 efter en schism inom bandet. Peter Hook hade även sidoprojektet Monaco tillsammans med David Potts som förövrigt numera är gitarrist i det nya bandet (även ett par andra i The Light har ett förflutet i Monaco bl.a. Peter Hooks son Jack Bates).

Peter Hook & The Light har tidigare turnerat med Joy Divisions båda studioalbum och även med New Order två första studioalbum. Nu är gruppen framme vid samlingsplattorna Substance.

Kvällens spelning inleddes med New Orders Substance. Till en början lite lugnt med det tidiga materialet för att sedan ösa på med det stora hitsen från det tidiga 80-talet där True Faith och Bizarre Love Triangle nog var de mest populära men min personliga höjdpunkt var dock Thieves Like Us. En låt som verkligen är Peter Hooks, med dess underbara basgång. New Order-setet avslutades med den lite lugnare 1963. Därefter tog bandet en kortare paus så dom i publiken som ville ute och röka fick göra det eller avlägga toalettbesök eller nåt annat…

När Peter Hook och bandet åter intog scenen var det dags för Joy Divisions Substance. Konserten avslutades med kvällens höjdare Love Will Tear Us Apart.

Det kanske bör erkännas att Peter Hooks röst kanske inte är den bästa men vaddå då Ian Curtis var väl inte heller världens bästa sångare och Peter fick faktiskt en hel del hjälp av gitarristen David Potts.

Foto: Michael Lindström

print

Våra samarbetspartners