BABIAN – Ny singel Sprinten I Din Hand

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”Sprinten i din hand” är andra singeln från Babians kommande skiva ”Den Andra Sidan” som släpps på Hep Town Records den 26/5. ”Sprinten i din hand” är en fullfjädrad babianrökare som på två och en halv minut hinner ta upp orsakssambandet mellan hur vigselringar byts ut mot sprinten till en handgranat, förhållanden spricker och himlen faller ner. Hela låten skakar av frustration och balanserar hela tiden på gränsen till att spåra ur, eller som sångaren uttrycker det ”jag är en vandrande atombomb och jag är ett steg från att smälla av”

Babian är ett svenskspråkigt rockband med tre kritikerhyllade skivor i bagaget och mängder av spelningar på sitt samvete. Bandet har blivit omtalade som ett av Sveriges bästa liveband, nominerats till P3 guld för skivan ”fullproppad, listtoppad, livrädd och uppstoppad, spelats flitigt i såväl radio som TV och dessutom komponerat vinjettmusiken till SVT’s program ”Sommarlov”. Babian har spelat på de flesta klubbscener och festivaler i Sverige och dessutom turnerat i Norge, Finland och Tyskland samt uppträtt på Roskilde festivalen. Babians fjärde album ”Den Andra Sidan” släpps den 26/5.

Våra samarbetspartners