FIRST FLOOR POWER återförenas på Inkonst 27 maj

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efterlängtad reunion av ett av Malmös bästa band någonsin – First Floor Power med Jenny Wilson återförenas på Inkonst den 27 maj

Det är 20 år sen den svenska indiepopgruppen First Floor Power bildades. Kvartetten gjorde succé i början av 2000-talet och gav ut två album ‘There is Hope’ (2001) och ‘Nerves’ (2003) samt en del singlar och EPs. Så småningom tog Jenny Wilsons solokarriär fart och gruppen slutade spela ihop. Men nu inför 20-årsjubileet kommer de fyra originalmedlemmarna Karl-Jonas, Per, Sara och Jenny att återförenas för två konserter på platsen där allt började – i Köpenhamn och i Malmö på Inkonst den 27 maj, vilket blir den enda Sverige-spelningen för bandet.

Meddelande från medlemmarna i First Floor Power:

För 20 år sedan bildades First Floor Power i Malmö. Vi var skitungar som visste precis vad vi ville men inte exakt hur man gjorde det. Det lade grunden till hur vi kom att låta.

Vi gav ut två album, There Is Hope och Nerves, plus en handfull singlar och EP’s under vår tid som kvartett. Tydligen stack vi ut så pass mycket att vi väckte oväntat starka känslor – faktiskt allra mest kärlek.

Sedan dess har samtliga medlemmar experimenterat vidare musikaliskt, men lyssnar man ordentligt på våra olika projekt, hör man att vi alla har våra spretiga rötter i vårt första band. Det tänker vi fira genom att återvända, tillfälligt återuppståndna, till de städer som alltid legat FFP varmast om hjärtat – Malmö och Köpenhamn.

Vi har plockat fram våra favoritlåtar från samtliga skivorna och kommer göra vårt bästa för att låta som vi lät då runt 1997 – som de skitungar vi fortfarande är.

Hälsningar,
Karl-Jonas, Per, Sara och Jenny

Förband är I’m Kingfisher, som är aktuell med ett album senare i år.
http://www.imkingfisher.com

© Inkonst

print

Våra samarbetspartners