SUPERSWEDE: EN FILM OM RONNIE PETERSON på bio i augusti

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Gänget bakom produktioner som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” och ”Midnattssol” är aktuella med en film om den svenska sportlegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld.

Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden.

För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” samt TV-serierna ”Midnattssol” och ”Tjockare än vatten”

Superswede – En film om Ronnie Peterson har biopremiär över hela Sverige den 16 augusti 2017

© NonStop Entertainment

print

Våra samarbetspartners