E S LEIJNSE – Ny bok “De ensliga själarna ö”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Realism och magi blandas på Blå Jungfrun i De ensliga själarna ö

”Det var en gång en ö. Efter isen reste den sig ur havet och fann att den var ensam”.

På Världsboksdagen släpps De ensliga själarnas ö, det andra fristående äventyret om Rick och Nora, hjältesyskonen från boken Sjörövarhjärta, som fick strålande recensioner av både läsare och press förra året.

Det börjar som en rysning i berggrunden och en krusning på havets yta. Sedan börjar de dyka upp. Deras tomma ögon verkar inte kunna se, men visst känns det som om de letar efter något. Sedan försvinner de lika plötsligt som de kom…

I Kalmar sund vilar den mytomspunna Blå Jungfrun. Det sägs att häxorna flyger hit och att djävulen dansar på klipporna. Kanske ligger det någon sanning i det. Kanske döljer sig något annat bakom myterna.

Rick är orolig. Hans storasyster Nora har inte varit sig själv det senaste året. Borta är den fantasifulla storasystern. Nu är hon bara tråkig. Och ensam.

En berättelse som rymmer både realism och magi, historia och nutid. Syskonen är beskrivna mitt i prick, lillebror Rick som inte fattar någonting av den nyblivna tonåringen Noras humörsvängningar och å andra sidan Noras oförstående för Ricks småpojksfasoner. En bok som många barn garanterat kommer att känna igen sig i!

Sagt om Sjörövarhjärta:

”Man vet aldrig vad som ska hända näst och den är verkligen så man vill läsa mer. Den är väldigt cool, så jag ger den 10 av 10.”

– Enni i Bokslukarna på Barnkanalen

Syskonförfattarna bakom psedonymen E. S. Leijnse:

Emma Leijnse arbetar som reporter på Sydsvenskan i Malmö och har gett ut böckerna Solidaritetens ansikte och Godkänt? – en reportagebok om den svenska skolan. Simon Leijnse arbetar som informatör inom psykiatrin och har bland annat gett ut pocketboken SKÄMT och Kalmarmöten.

© Lava Förlag

print

Våra samarbetspartners