CURSE OF LONO släpper Severed den 9 juni

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“If dangerous living bothers you, look away now – but for everyone else, Curse Of Lono are a new beacon of darkness.” Mojo

“Exile On Main Street meets William Faulkner.” Classic Rock

London-kvintetten Curse of Lono släppte i april sitt debutalbum Severed. Ett filmiskt verk som förenar harmonisk americana med drivande, gotisk alt-rock. Albumet följer upp fjolårets debut-EP som även figurerade som soundtrack till Saturday Night; en kortfilm av sammanlänkade musikvideos regisserade av Alex Walker. Kortfilmen prisades bland annat med Best Music Video på såväl LA Independent Film Awards som Feel the Reel International Film Festival i Glashow.

Frontade av Felix Bechtolsheimer, tidigare sångare och gitarrist i Hey Negrita, bildades Curse of Lono i början av 2015. Låtarna på Severed skrevs över en fjortonårsperiod, och sträcker sig från Paul Simon-doftande Pick Up the Pieces till jazziga London Rain och rytmiska Send for the Whisky. Albumet tillhör lika mycket den traditionella americanan som den lekfullt moderna med akter som Wilco och Beck i framkanten.

Textmässigt behandlas ämnen som otrohet, avundsjuka, vänner som gått bort, samt Felix egen kamp på heroinberoendet. ”Men trots att det bitvis är ett mörkt album så är det inte ett album om beroende,” förklarar Felix. ”Det handlar om att bli tillräckligt vuxen för att kunna ta en drink med spöken från ditt förflutna utan att låta dem ta greppet över dig.”

© Border Music Distribution AB

print

Våra samarbetspartners