SARA SANGFELT släpper Elvis klassikern “Good Luck Charm”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sara är en ung, begåvad sångerska från Stockholm som blandar indie-pop med epic-rock – hennes storslagna, episka låtar toppas av Saras unika, djupa och innerliga röst. De musikaliska influenserna hittas bland artister som Elle King, Amy Winehouse och Lana Del Rey. Sara Sangfelt blev ett välbekant ansikte här i Sverige, då hon 2013 handplockades av TV4 för TV-programmet Idol och tog sig sedan hela vägen till slutfinalerna.

Sara Sangfelts stora musikintresse började redan under tidiga barndomsår i San Diego, USA. Idag är hon 21 år och musiken är både hennes stora inspirationskälla och livskraft. För Sara är det mycket viktigt att tro på det hon sjunger och att beröra andra med sina sångtexter. En stor del av hennes engagemang går även till att hjälpa människor i nöd, särskilt utsatta barn i utvecklingsländer. Hon har bland annat arbetat som volontär i Etiopen flertalet gånger. Där reste hon runt mellan barnhem och skolor och sjöng. Det visade sig vara ett farligt uppdrag som nästan höll på att kosta henne livet.

Sara är också en flitig liveartist, som spelar både akustiskt och tillsammans med sitt band. Hon har också hunnit med att skriva och spela in låtar till ett helt album som släpps nästa år.

Saras musik har ofta målande texter som är hämtade från händelser ur hennes liv. Låtarna har hon skrivit tillsammans med låtskrivare från Sverige och USA. Det är också i USA som hon redan har fått stor uppmärksamhet från flera viktiga musikprofiler som har förutspått Sara en lysande framtid.

2016 var hon i Los Angeles där hon gjorde flera showcase spelningar för stora TV-kanaler och filmbolag. Ett avtal är också påskrivet för den Amerikanska marknaden med bolaget Media Horse. I Sverige distribueras hon av Warner Music.

Besök Sara Sangfelts hemsida för mera info, foton och videor.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners