PHILIP GLASS till Sverige i höst – ger exklusiv konsert på Malmö Live

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den legendariske tonsättaren Philip Glass fyller 80 år och firar detta med ett fåtal utvalda besök världen över.
Nu står det klart att Malmö blir ett av dem, och han ger en exklusiv och unik konsert på Malmö Live Konserthus den 14 november i år.

Den för Malmö Live särskilt sammansatta konserten heter ”Works for piano composed by Philip Glass” och kommer att bli en milstolpe i Malmös konserthistoria. I konserten medverkar såväl Philip Glass som två andra av honom inbjudna världspianister – Anton Batagov och Maki Namekawa.

Sedan tidigt sjuttiotal ses Philip Glass som en av USA:s mest framstående tonsättare någonsin. Han svävar kring minimalism och försätter ofta sin publik i hypnos. Han värjer sig inte för att göra allt från storslagna uppsättningar och samarbeten med artister som Laurie Anderson, Steve Reich, Allen Ginsberg och David Bowie, samt Oscarsnominerad filmmusik – till små och smalare framträdanden på de mindre scenerna.

Hans operor Einstein on the Beach, Satyagraha, Akhnaten och The Voyage har sålt slut på världens stora operahus precis som de få framträdanden Philip Glass gjort som pianist i Sverige, senast 2011.

Denna speciella konsert på Malmö Live blir den enda i Sverige.
Biljetterna släpps den 8 maj kl 12 på malmolive.se

Fakta
Malmö Live Konserthus, 14 november 2017 kl 20:00

WORKS FOR PIANO COMPOSED BY PHILIP GLASS
– with Philip Glass and special guests Anton Batagov & Maki Namekawa

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners