PAUL REY tar Sverige med storm med nya singeln “All Falls Down”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Paul Rey, som egentligen heter Pauli Jokela, släpper idag nya singeln ”All Falls Down” som är en storslagen poplåt med soul och gospel influenser. Reys talang påvisas inte minst 42 sekunder in i låten när hans röst exploderar i vågor av pampiga beats. Låten byggs upp ytterligare när hans röst kompletteras av en fullskalig kör och det blir uppenbart att varhelst musiken tar skåningen så kommer ”All Falls Down” från och med nu att vara den typ av unika signaturmelodi han vill associeras med.

Låten kom till på bara 30 minuter av Rey själv tillsammans med producenten Andreas Roos. Medproducenter har även Martin René och John Alexis varit.

”All Falls Down handlar om känslorna som uppstår när man blir sviken av en person som man har lagt all sin tillit hos, och hur allt man har byggt upp plötsligt rasar.” berättar Rey.

Lyssna på “All Falls Down” här.

Singer/songwritern och multi-instrumentalisten har som blott 24-åring redan uppnått imponerande milstolpar i sin karriär. För ett par år sedan kom han i kontakt med musiklegenden Quincy Jones som blev hänförd av Reys talang, tog honom under sina vingar och fungerar sedan dess som hans mentor. Jones säger om Rey: ”He knows how to pull together the science and the soul. The soul comes automatic but the science you have to work for.”

Rey släppte EP:n Good As Hell via Epic Records i USA 2015 och har sedan dess varit på turné med Fifth Harmony och Nico&Vinz, uppträtt på festivalen South By Southwest samt ägnat tid i studion för att skriva ny musik. I februari släppte han singeln California Dreaming tillsammans med Arman Cekin och superstjärnan Snoop Dogg. ”All Falls Down” blir den första singeln från hans kommande EP där bland andra Meghan Trainor och Nico & Vinz kommer att gästa. Paul Rey är redo att ta Sverige med storm.

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners