LIVE AT HEART 2017: Dataspelsmusik och artister från Indien, Kanada och Italien i nytt bandsläpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper Live at Heart 23 nya akter till årets festival. Det internationella deltagandet breddas ytterligare med detta släpp och att det finns ett stort intresse att komma till Örebro och Live at Heart är tydligt.

– Alla åren med Live at Heart har givit resultat, säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig. Det är många som vill komma till oss och spela, träffa andra musiker och branschfolk. Flera av årets nya bokningar har uppmärksammat oss på liknande festivaler runt om i världen, där de mött band och branschmänniskor som rekommenderat dem att åka till Live at Heart i Örebro.

På en festival i Kanada fick rockbandet Parvaaz från Indien upp ögonen för Live at Heart, och nu är det klart att bandet kommer till Örebro i september. Det blir bandets första besök i Sverige och de kommer att bli en snackis med sitt unika blandning av progressiv rock och traditionella indiska toner.

– Det känns otroligt spännande att få välkomna ett band från Indien till Live at Heart, säger Lars-Göran Rosén. Parvaaz har en stor publik hemma i världens näst största land och nu får vi i Sverige chansen att upptäcka deras musik.

Två högintressanta singer/songwriters finns också med i dagens släpp. Från Kanada kommer singer-songwritern AHI, som med en blandning av folk, soul och rock åkt världen runt och nu kommer till Live at Heart. Fabrizio Cammarata kommer från Sicilien med sina vackra och personliga låtar. Han har bland annat turnerat med Ben Harper, Patti Smith och Damien Rice tidigare och väljer nu att komma till Örebro och Live at Heart.

Med i det här bandsläppet är också Rockit Gaming, från Austin, Texas. Rockit Gaming producerar musik som tar sin utgångspunkt i TV- och dataspelskulturen med en unik interaktion med sina fans och kommer att presentera detta under Live at Heart.

The Hawkins, från Arboga, är ett hårt arbetande rockband som kommer tillbaka till Live at Heart.

– The Hawkins har sedan förra årets Live at Heart spelat in sitt debutalbum och turnerat flitigt, säger Lars-Göran Rosén. De fick nya kontakter här på Live at Heart förra året, vilket bland annat resulterade i en turné i Ryssland, och vi är glada över att bandet kommer tillbaka till festivalen.

Live at Heart räknar med att landa på ett slutgiltigt festivalprogram med drygt 200 artister och vill gärna se många olika genres representerade. Det ska finnas något för alla musiksmaker.

Live at Heart pågår 30:e augusti – 2:a september i Örebro.

FULLSTÄNDIGT BANDSLÄPP
AHI (Kanada)
Browsing Collection
Celeigh Cardinal (Kanada)
Dieselkopf
Fabrizio Cammarata (Italien)
Fans of otherwise
Fearless
Grande Royale
Gwen Hughes & Native land (USA)
Le Maine
Lena Malmborg
Lionfly secrets
Mindghost
Mohlavyr
Nocean
Normanton Street (England)
Parvaaz (Indien)
Rob Moir (Kanada)
Rockit gaming (USA)
Shamrock
The Hawkins
The Mondanes
Will Belcourt & Hollywood indians (Kanada)

© Live at Heart

print

Våra samarbetspartners