BALL album 19 maj

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Självbetitlade debutalbumet från Ball släpps den 19 maj 2017 av Horny Records som är en underlabel till Subliminal Sounds.

Totalt störd, smutsig, svensk slempsyko-rock-vansinne från den djupaste mänskliga kloaken. Helt körda och omänskliga fuzz gitarrer. Depraverad, skrikande sång. Inälvsmullrande mullrande bas och grottmans trummor. En mardröm av revolterande ljud. Ball är hårdrock från helvetet.

Detta är den efterlängtade uppföljaren på bandets uppmärksammade singel ‘Fyre Balls’. Ball’s debutalbum är en galen syra hårdrocks tour-de-force som får dig att tappa andan.

Ball bildades av den mystiska S. Yrék Ball, tidigare känd som en stark kraft i den dunkla ockulta undergroundrörelsen av norra Europas mest hemliga och infama sällskap. Yrék har nu dedikerat sig till musikskapande och det goda livet utanför häxpakterna och de sataniska svart magi ordnarna. Uppbackad av sina två äldre bröder bildar de en hård och kraftfull power trio. Killarna är inte så pratsamma men säger att deras huvudsakliga intressen, bortsett från att banka på sina instrument, är sprit, tjejer, skräckserier, monsterbyggsatser, flipper- och arkadspel.

Bandets debut singel ‘Fyre Balls’ som släpptes av Horny Records pressades I två upplagor om 1000 exemplar och sålde slut direkt. Singeln ny utgavs av det uppmärksammade amerikanska bolaget Waxploitation. Ball har fått flera fina erbjudanden om internationella turnéer vilka dock inte gått att genomföra då åtminstone en av bandmedlemmarna för närvarande är satt under skyddstillsyn. Men vi är glada att de är tillsammans och spelar ihop och lyckats skapa detta album. Inget mindre än ett mirakel med tanke på omständigheterna. Vi hoppas att de framöver kommer kunna turnera världen över. Akta dig!

Här hyllas Ball av Classic Rock Magazine

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners